Δεύτερη ήττα για την Εθνική γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες

Δεύτερη ήττα για την Εθνική γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:07 - 31.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:35 - 31.07.2024

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ηττήθηκε 10-8 από την Ισπανία στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών υπέστη τη δεύτερη ήττα της στον δεύτερο όμιλο των Ολυμπιακών αγώνων. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου «λύγισε» από την Ισπανία με 10-8 και πλέον στρέφει την προσοχή της στους αγώνες με την Ιταλία και τη Γαλλία.

Η Ελλάδα πρέπει να στοχεύει στο δύο στα δύο προκειμένου όχι μόνο να προκριθεί στην οκτάδα αλλά να πετύχει και ένα καλό πλασάρισμα. Η Εθνική πόλο γυναικών παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με την πρεμιέρα της κόντρα στις ΗΠΑ, αλλά κάποια κενά διαστήματα της στέρησαν κάτι καλύτερο.

Η Ελλάδα έκανε ιδανική εκκίνηση στον αγώνα όταν προηγήθηκε με 0-2 με την Ελευθεριάδου και την Ξενάκη. Η Ισπανία, όμως, μείωσε με τη Φόρκα, ενώ η ίδια παίκτρια διαμόρφωσε το 2-2 της πρώτης περιόδου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, η Ισπανία προσπέρασε με τη Λέιτον. Η ελληνική ομάδα είχε πολύ καλή επίδοση στην άμυνα, γεγονός που της έδωσε και ώθηση στην επίθεση. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου ισοφάρισε 3-3 με γκολ της Νικόλ Ελευθεριάδου με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Με «κεραυνό» της Ορτίθ η ομάδα του Μίκι Όκα προσπέρασε με 4-3 αλλά η Ελλάδα ισοφάρισε ξανά με την Ιωάννα Χυδηριώτη. Με γκολ της Ορτίθ η Ισπανία έκανε το 5-4 και η Μυριοκεφαλιτάκη διαμόρφωσε το 5-5 λίγο πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Η Ελλάδα προηγήθηκε 5-6 με τη Βασιλική Πλευρίτου στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Η ομάδα του Μίκι Όκα ισοφάρισε αμέσως με την Κάμους και προσπέρασε 7-6 με τη Φόρκα. Με τέρμα της Μαργαρίτας Πλευρίτου, η Ελλάδα ισορρόπησε για το 7-7 αλλά το φινάλε της τρίτης περιόδου ανήκε στην Ισπανία. Οι παίκτριες του Μίκι Όκα προηγήθηκαν 8-7 με τη Φόρκα και έφτασαν στο +2 (9-7) με τη Ρουίθ.

Στην τέταρτη περίοδο η Ισπανία προηγήθηκε για πρώτη φορά με τρία τέρματα (10-7) με γκολ της Ρουίθ στην παίκτρια παραπάνω. Η Ελλάδα μείωσε με τη Βασιλική Πλευρίτου 10-8 αλλά στα τελευταία 2:44 λεπτά του αγώνα δεν άλλαξε κάτι.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΛΑΔΑ 10-8

Οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 4-2, 1-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ., Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Μαργ. 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Πλευρίτου Β. 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });