«Ο θάνατος του πόλο»: Γιατί όλοι μιλούν γι' αυτή τη φάση στον προημιτελικό της Ιταλίας με την Ουγγαρία
i

© IMAGO / Insidefoto

«Ο θάνατος του πόλο»: Γιατί όλοι μιλούν γι' αυτή τη φάση στον προημιτελικό της Ιταλίας με την Ουγγαρία

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:09 - 09.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:17 - 09.08.2024

Μία πρωτοφανής διαιτητική απόφαση σημάδεψε το Ολυμπιακό τουρνουά πόλο ανδρών.

Κάτω από τη βάση παίρνουν οι διαιτητές του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο. Οι αγώνες είναι εξαιρετικοί και με μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο δεν λείπουν τα παράπονα και οι φωνές για πολλές διαιτητικές αποφάσεις.

Αυτό που συνέβη, όμως, στον προημιτελικό της Ιταλίας με την Ουγγαρία δεν έχει προηγούμενο. Στη δεύτερη περίοδο, με το σκορ 3-2 υπέρ των Μαγυάρων, ο Κοντέμι επιχείρησε σουτ και σκόραρε, ωστόσο ο Ιταλός παίκτης κατεβάζοντας το χέρι του βρήκε τον Σίλαρντ Γιάνσικ στο πρόσωπο τραυματίζοντάς τον.

Οι διαιτητές έλεγξαν τη φάση στο VAR και ακύρωσαν το γκολ του Ιταλού παίκτη, τον οποίο και απέβαλλαν με κόκκινη κάρτα για βιαιοπραγία. Η φάση ξεσήκωσε τεράστιες αντιδράσεις στον χώρο του πόλο ενώ και αρκετοί έκαναν λόγο για «θάνατο» του αθλήματος.

Οι Ιταλοί έχασαν τον προημιτελικό στα πέναλτι και προσέφυγαν στην επιτροπή εφέσεων της World Aquatics ζητώντας την επανάληψη του αγώνα. Η προσφυγή των Ιταλών απορρίφθηκε επικυρώνοντας την πρόκριση της Ουγγαρίας στον ημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά ανδρών.

Οι Ιταλοί, όμως, δεν κάθισαν με σταυρωμένα χέρια. Στον αγώνα κατάταξης με τους Ισπανούς, κατά τη διάρκεια ανάκρουσης των Εθνικών ύμνων, οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο των «σετεμπέλο» γύρισαν την πλάτη τους στην πισίνα και τους επισήμους που ήταν εκεί για τον αγώνα.

Ο Κοντέμι (ο παίκτης που αποβλήθηκε στο αγώνα με την Ουγγαρία) κέρδισε το πρώτο σπριντ του αγώνα. Ο προπονητής των Ιταλών, Σάντρο Καμπάνια κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ και στη συνέχεια οι παίκτες του έπαιξαν παθητικά (απλά άλλαζαν πάσες) για τέσσερα λεπτά, όσο έπαιζε η Ιταλία με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Κοντέμι. Για την ιστορία, η Ισπανία επικράτησε 11-9 της Ιταλίας και θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-6 στο Ολυμπιακό τουρνουά.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Η στάση των παικτών του Σάντρο Καμπάνια στοίχισε στην Ιταλία που βρέθηκε να κυνηγάει (3-0) από το ξεκίνημα του αγώνα. Οι «σετεμπέλο» προσπάθησαν αλλά ηττήθηκαν 11-9 από την Ισπανία. Οι Ίβηρες περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού Ελλάδα - Αυστραλία στον αγώνα για την πέμπτη θέση του Ολυμπιακού τουρνουά. Από τρία γκολ σημείωσαν Γρανάδος και Περόνε.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });