Εκτός Ολυμπιακού τουρνουά η Ισπανία, ηττήθηκε από τον Καναδά

Ντίλον Μπρουκς - Καναδάς

Εκτός Ολυμπιακού τουρνουά η Ισπανία, ηττήθηκε από τον Καναδά

Νίκος Καλαμπάκας 20:05 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:08 - 02.08.2024

Ο Καναδάς επιβλήθηκε της Ισπανίας με σκορ 88-85 και πήρε την πρόκριση ως πρώτος του ομίλου στο Ολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ, αφήνοντας τους αντιπάλους του στην τέταρτη και τελευταία θέση. Δεύτερη τερμάτισε η Αυστραλία, στην 3η θέση η Ελλάδα.

Ο Καναδάς είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή του στα νοκ άουτ ματς, ενώ οι Ισπανοί ήθελαν τη νίκη προκειμένου να προκριθούν και να είναι και πρώτοι στον όμιλο. Τελικά, οι τυπικά γηπεδούχοι κέρδισαν τον αγώνα με σκορ 88-85 και προκρίθηκαν ως πρώτοι του ομίλου, ενώ η Ισπανία τερμάτισε στην 4η θέση και αποχαιρέτησε οριστικά τη διοργάνωση!

Οι δύο αντίπαλοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και δεν άφηναν ο ένας τον άλλον να ξεφύγει στο σκορ. Η πρώτη περίοδος τους βρήκε ισόπαλους με σκορ 19-19 και πλήρη ισορροπία στο παιχνίδι τους.

Ο Καναδάς ήταν καταιγιστικός στη 2η περίοδο, όταν και σημείωσε 30 πόντους, δεχόμενος μόλις 19. Οι Ισπανοί είδαν το φαβορί να επικρατεί κατά κράτος και να δείχνει ότι εύκολα ή δύσκολα θα φτάσει στη νίκη. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 49-38 και ο Καναδάς έδειχνε ότι θα φτάσει εύκολα ή δύσκολα στη νίκη.

Πότε θα μάθει η Ελλάδα τον αντίπαλό της και αν θα προκριθεί στα προημιτελικά

Πότε θα μάθει η Ελλάδα τον αντίπαλό της και αν θα προκριθεί στα προημιτελικά

Η Ελλάδα επικράτησε της Αυστραλίας όμως για προκριθεί στην επόμενη φάση περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν. Πότε είναι η αναμέτρηση και πότε θα διεξαχθεί η κλήρωση της επόμενης φάσης.

Η Φούριας Ρόχας ωστόσο δεν άφησε τον αντίπαλό της να ξεφύγει περισσότερο και κατάφερε να περιορίσει τη... ζημιά, πηγαίνοντας στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου στον πάγκο όντας πίσω στο σκορ με 8 πόντους (64-56).

Η Ισπανία δεν παράτησε τα όπλα, έμεινε κοντά στο σκορ και στα τελευταία τρία λεπτά έβαλε δύσκολα στους Καναδούς, αφού πλησίασε στο καλάθι (80-77) 2'20'' πριν τη λήξη της περιόδου.

Οι δύο ομάδες έδωσαν μάχες στο τέλος, όμως ο Καναδάς φάνηκε πιο ψύχραιμος και τελικά δεν άφησε τους Ισπανούς να ολοκληρώσουν την ανατροπή, παίρνοντας το... θρίλερ με σκορ 88-85.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Σάι Τζίλνιους Αλεξάντερ με 20 πόντους, ενώ 18 πρόσθεσε ο Νάμπραντ και 13 ο Μπρουκς. Για την Ισπανία ξεχώρισε ο Μπριθουέλα με 17, ενώ διψήφιοι ήταν οι Παραντίγια (10), Ουίλι Ερνάνγκομεθ (10), (Άλεξ Αμπρίνες (12) και Σέρχιο Γιουλ (13).

Δεκάλεπτα: 19-19, 49-38, 64-56, 88-85

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });