Για ποιον λόγο οι αθλητές κάνουν απ’ ευθείας ντουζ μετά την κατάδυσή τους στην πισίνα;
i

© IMAGO / Xinhua

Για ποιον λόγο οι αθλητές κάνουν απ’ ευθείας ντουζ μετά την κατάδυσή τους στην πισίνα;

Sportal newsroom 18:59 - 09.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:00 - 09.08.2024

Οι αθλητές των καταδύσεων έχουν συγκεκριμένο λόγο που κάνουν ντουζ μετά τη βουτιά τους.

Οι καταδύσεις είναι από τα πλέον δημοφιλή αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων. Κάνοντας πρεμιέρα στη διοργάνωση το 1904 στο Σεντ Λιούις, το συγκεκριμένο άθλημα έχει προσφέρει σπουδαίες στιγμές και μεγάλες μορφές των αγώνων.

Μετά από κάθε βουτιά που κάνουν οι αθλητές των καταδύσεων πηγαίνουν και κάνουν ντουζ κάνοντας αρκετούςν α αναρωτιούνται για τη συγκεκριμένη ρουτίνα. Ο λόγος έχει να κάνει με τη σωματική κατάσταση των αθλητών.

Οι ειδικοί επισημαίνουν η βουτιά στην πισίνα και στη συνέχεια η έξοδος των αθλητών στο κρύο περιβάλλον, δεν βοηθάει τους μύες των αθλητών. Αντίθετα, ένα ζεστό ντουζ κρατάει τους μύες χαλαρούς και μειώνει την πιθανότητα καταπονήσεων των αθλητών.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Οι καταδύσεις βαθμολογούνται από μια επιτροπή κριτών που εξετάζουν πόσο αισθητικά χαρίζουν οι κινήσεις, τη δυσκολία της κατάδυσης και πόσο καλά μπαίνουν στο νερό. Στις συγχρονισμένες καταδύσεις οι αθλητές κρίνονται επίσης σχετικά με το πόσο αρμονικά ταιριάζουν οι κινήσεις τους αλλά και η βουτιά τους στο νερό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα έχει κατακτήσει χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στις καταδύσεις με τον Θωμά Μπίμη και τον Νίκο Συρανίδη το 2004 στη διοργάνωση της Αθήνας.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });