Πάλεψε αλλά έμεινε στην ένατη θέση η Στεφανίδη
i

© Intime

Πάλεψε αλλά έμεινε στην ένατη θέση η Στεφανίδη

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:31 - 07.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:39 - 07.08.2024

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέλαβε την ένατη θέση στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατετάγη στην ένατη θέση στον τελικό του άλματος επί κοντώ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η Ελληνίδα αθλήτρια, που συμμετείχε για τρίτη διαδοχική διοργάνωση Ολυμπιακών αγώνων στον τελικό, δεν βρήκε το άλμα που θα την έστελνε στο βάθρο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της με κακή προσπάθεια στα 4,40 μέτρα που ήταν και το αρχικό ύψος. Στη συνέχεια, η Ελληνίδα αθλήτρια πέρασε με την πρώτη τα 4,60 και τα 4,70 μέτρα βλέποντας ψηλά. Σε εκείνο το σημείο, η Κατερίνα Στεφανίδη θα χρειαζόταν μία μικρή υπέρβαση αφού είχε φετινό ρεκόρ στα 4,73 μέτρα και ο πήχης ανέβηκε στα 4,80 μέτρα.

Το συγκεκριμένο ύψος υποδείχθηκε υψηλό για την Ελληνίδα αθλήτρια, που είχε τρεις άκυρες προσπάθειες και δεν συνέχισε στον αγώνα. Ο τελικός διεξήχθη με 19 αθλήτριες, γεγονός που έφερε πολλές αναμονές ανάμεσα στα άλματα των αθλητριών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το επιτυχημένο της άλμα στα 4,70 μέτρα η Κατερίνα Στεφανίδη χρειάστηκε να περιμένει πάνω από 20 λεπτά για να κάνει το επόμενο.

Η Σβαμπίκοβα, που πέρασε τα 4,80 μέτρα με την τρίτη προσπάθεια έριξε τη Στεφανίδη από την όγδοη στην ένατη θέση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ελληνίδα αθλήτρια ήταν εκτός τελικού στους πρώτους της Ολυμπιακούς αγώνες το 2012 στο Λονδίνο.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, στους Ολυμπιακούς του Ρίο η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στη διοργάνωση του Τόκιο, η Ελληνίδα αθλήτρια κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε φέτος το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης πριν από λίγες εβδομάδες. Για την ιστορία, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Νίνα Κένεντι από την Αυστραλία και το ασημένιο η Κέιτι Μουν από τις ΗΠΑ. Η Αλίσα Νιούμαν από τον Καναδά συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });