Άνετα στον τελικό του επί κοντώ η Στεφανίδη - Πρόκριση και για την Αδαμοπούλου!

Άνετα στον τελικό του επί κοντώ η Στεφανίδη - Πρόκριση και για την Αδαμοπούλου!

Sportal newsroom 13:22 - 05.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:54 - 05.08.2024

Συνεπής στο μεγάλο της ραντεβού με τον τελικό του άλματος επί κοντώ ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη, που χωρίς προβλήματα προκρίθηκε από τον προκριματικό γύρο με προσπάθεια στα 4,55μ. Μεγάλη επιτυχία και για την Αριάδνη Αδαμοπούλου, που επίσης προκρίθηκε στον τελικό στην πρώτη της συμμετοχή. Εκτός τελικού η Πόλακ.

Έτοιμη για την συμμετοχή της σε τέταρτο τελικό Ολυμπιακών Αγώνων είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να παίρνει την πρόκρισή της χωρίς απρόοπτα στον προκριματικά του άλματος επί κοντώ, ενώ η ελληνική αποστολή μπορεί να πανηγυρίζει και για την πρόκριση της Αριάδνης Αδαμοπούλου, διαμορφώνοντας με αυτόν τον τρόπο μια διπλή εκπροσώπηση.

Συγκεκριμένα, η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε με τη δεύτερη προσπάθειά της τα 4,55μ., επίδοση που ήταν αρκετή για να της εξασφαλίσει την παρουσία της στον μεγάλο τελικό της Τετάρτης (7/8), που είναι προγραμματισμένος για τις 20:00.

Το πραγματικά σπουδαίο νέο, όμως, ήρθε από την 23χρονο Αριάδνη Αδαμοπούλου, που στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μπόρεσε να πάρει την πρόκριση στον τελικό, αφού τελικά και το 4.40μ., το οποίο πέρασε με την πρώτη της προσπάθεια ήταν αρκετό για να της δώσει το εισιτήριο στο μεγάλο ραντεβού.

Αντίθετα, χαμηλά συγκριτικά και με τον δικό της καλό εαυτό έμεινε η Ελένη Πόλακ, που πέρασε μεν τα 4,20μ., αλλά δεν μπόρεσε στις τρεις προσπάθειές της να ξεπεράσει τον πήχη, όταν αυτός τοποθετήθηκε στα 4,40μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, στον τελικό θα συμμετάσχουν 20 αθλήτριες, γεγονός που προκάλεσε και τον έντονο εκνευρισμό της Κατερίνας Στεφανίδη, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις της στην κάμερα της ΕΡΤ.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });