Κελίφ: «Γεννήθηκα γυναίκα και ζω ως γυναίκα»

Φωτ. IMAGO

Κελίφ: «Γεννήθηκα γυναίκα και ζω ως γυναίκα»

Sportal newsroom 12:17 - 10.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:19 - 10.08.2024

Η Ιμανί Κελίφ που βρέθηκε στο επίκεντρο διαμάχης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην πυγμαχία, στέλνει το δικό της μήνυμα.

Η Ιμανί Κελίφ «έσπασε» τη σιωπή της μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην πυγμαχία. Η Αλγερινή πυγμάχος μετά από ένα δεκαπενθήμερο έντονης διαμάχης για το αν θα έπρεπε να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έδωσε τη δική της απάντηση για το μίσος που δέχθηκε.

«Οκτώ χρόνια, χωρίς ύπνο. Οκτώ χρόνια, κουρασμένη. Τώρα είμαι ολυμπιονίκης. Είμαι πολύ χαρούμενη. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που έρχεται να με στηρίξει. Τον κόσμο, την Αλγερία και όλο τον κόσμο, το Παρίσι. Αυτό το χρυσό μετάλλιο είναι η καλύτερη απάντηση στη σφοδρή εκστρατεία εναντίον μου», είπε.

«Κεραυνοί» Κρέμλεφ και Φιλιππάτου για τις intersex πυγμάχους Κελίφ και Λιν Γιου: «Είναι και οι δύο άνδρες - Δεν κάναμε έλεγχο ανάμεσα στα πόδια τους»!

«Κεραυνοί» Κρέμλεφ και Φιλιππάτου για τις intersex πυγμάχους Κελίφ και Λιν Γιου: «Είναι και οι δύο άνδρες - Δεν κάναμε έλεγχο ανάμεσα στα πόδια τους»!

Η παρουσία των Ιμάν Κελίφ και Λιν Γιου στους Ολυμπιακούς Αγώνες παραμένει αμφιλεγόμενη. Και οι δύο intersex πυγμάχοι είχαν αποκλειστεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών το 2023, με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (ΙΒΑ) να αποκαλύπτει ότι και οι δύο αθλήτριες απέτυχαν στους ελέγχους φύλου.

Απαντώντας στη διαμάχη γύρω από αυτήν, η Κελίφ είπε σε συνέντευξη Τύπου: «Είμαι γυναίκα όπως κάθε γυναίκα. Γεννήθηκα γυναίκα και ζω ως γυναίκα και πρόσθεσε: «Ο λαός της Αλγερίας αξίζει αυτό το μετάλλιο. Με γνωρίζουν, ξέρουν τις ικανότητές μου. Σήμερα τους έκανα ευτυχισμένους. Σε όσους βρέθηκαν απέναντί μου, αυτή είναι η απάντησή μου. Οι επιθέσεις που δέχτηκα δίνουν στην επιτυχία μου μια ιδιαίτερη γεύση. Είμαστε στους Ολυμπιακούς για να αγωνιστούμε ως αθλητές και ελπίζω στο μέλλον να μην δούμε αντίστοιχες επιθέσεις. Το κοινό και οι υποστηρικτές μου παίζουν σημαντικό ρόλο. Η στήριξή τους μου έδωσε δύναμη».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });