Πόσες φορές έχει χάσει στην καριέρα της η intersex Αλγερινή πυγμάχος Ιμάν Κελίφ;

Φωτ. IMAGO

Πόσες φορές έχει χάσει στην καριέρα της η intersex Αλγερινή πυγμάχος Ιμάν Κελίφ;

Sportal newsroom 10:45 - 03.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:20 - 03.08.2024

Ο 26χρονη Αλγερινή πυγμάχος Ιμάν Κελίφ θα έλεγε κανείς πως είναι ανίκητη, μιας κι η ήττα είναι κάτι σαν άγνωστη λέξη για εκείνη.

Ένα από τα πρόσωπα των ημερών είναι η Ιμάν Κελίφ. Ο αγώνας της Αλγερινής πυγμάχου κόντρα στην Άντζελα Καρίνι, η οποία αποχώρησε 46 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του, εξελίχθηκε ως τον πιο αμφιλεγόμενο και πιο πολυσυζητημένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

H Ιταλίδα πυγμάχος σπάει τη σιωπή της: «Έπρεπε να διατηρήσω τη ζωή μου - Αν συναντούσα την Κελίφ θα την αγκάλιαζα»

H Ιταλίδα πυγμάχος σπάει τη σιωπή της: «Έπρεπε να διατηρήσω τη ζωή μου - Αν συναντούσα την Κελίφ θα την αγκάλιαζα»

Η αναμέτρηση της Ιμάνι Κελίφ με την Άντζελα Καρίνι έχει ακόμα πολλούς... γύρους, αφού η Ιταλίδα η οποία αποχώρησε από τον αγώνα της με την Αλγερινή, μίλησε στη Gazzetta dello sport, δηλώνοντας μετανιωμένη για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τον θυμό της, μετά την ήττα της.

Η Ιμάν Κελίφ παίρνει τη νίκη. Μια νίκη που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για το αν είναι άντρας ή τρανσέξουαλ ή γυναίκα και αν θα έπρεπε να της είχε δοθεί η άδεια να αγωνιστεί με γυναίκες.

Η Κελίφ, όπως αναφέρει το NBC Sport, είχε αποκλειστεί από το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2023 στο Νέο Δελχί, αφού δεν πέρασε το τεστ εγκυρότητας φύλου. Η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) την είχε αποκλείσει, καθώς φέρεται να είχε υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επέτρεψε και στην Κελίφ -αλλά και στην Λιν Γιου-Τινγκ από την Ταϊβάν στα 57 κιλά – να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με άλλες γυναίκες.

Η Κελίφ είχε αποκλειστεί λίγες ώρες πριν από τον αγώνα της για το χρυσό μετάλλιο στο στο Νέο Δελχί, ενώ από τη δυο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Λιν αφαιρέθηκε το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση.

Καθηγητής ιατρικής παίρνει θέση για τις intersex πυγμάχους: «Γελοίες ψεκασμένες αρλούμπες»

Καθηγητής ιατρικής παίρνει θέση για τις intersex πυγμάχους: «Γελοίες ψεκασμένες αρλούμπες»

Ο καθηγητής ιατρικής Παναγιώτης Παπανικολάου σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο X σχολίασε όσα λέγονται και γράφονται για τις intersex πυγμάχους και τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Όπως ισχυρίστηκε η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας, οι εξετάσεις χρωμοσωμάτων των πυγμάχων έδειξαν χρωμοσώματα ΧΥ, τα οποία είναι τα ανδρικά, αντί για τα ΧΧ των γυναικών.

«Είμαι εδώ για το χρυσό. Θα παλέψω με οποιονδήποτε, θα παλέψω με όλους», δήλωσε η Αλγερινή πυγμάχος μετά τη νίκη της κόντρα στην Καρίνι.

Η Κελίφ, η οποία είναι πλέον ένα βήμα μακριά από το πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο αφού προκρίθηκε στα προημιτελικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει δώσει 51 αγώνες στην καριέρα της ως τώρα κι έχει πανηγυρίσει 42 νίκες (6 εκ των οποίων ήταν σε αγώνες νοκ άουτ) κι έχει ηττηθεί μονάχα 9 φορές.

Tags:
window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });