Κίλι Χότζκινσον: Κατέκτησε το χρυσό στα 800 μέτρα και τώρα θέλει μετάλλιο στο «Ολντ Τράφορντ»

Κίλι Χότζκινσον

Κίλι Χότζκινσον: Κατέκτησε το χρυσό στα 800 μέτρα και τώρα θέλει μετάλλιο στο «Ολντ Τράφορντ»

Sportal newsroom 10:02 - 06.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:02 - 06.08.2024

Η Κίλι Χότζκινσον είναι φανατικός οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο σύλλογος συνεχάρη την Βρετανίδα αθλήτρια του στίβου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ήταν πριν από περίπου ένα μήνα που η Κίλι Χότζκινσον υποσχέθηκε να πάρει ένα χρυσό μετάλλιο στο Ολντ Τράφορντ, το στάδιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν κέρδιζε έναν αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Τώρα, η Βρετανίδα αθλήτρια, η οποία είναι ομολογημένη οπαδός των «κόκκινων διαβόλων», εκπλήρωσε (μέρος) της υπόσχεσής της, επειδή ήταν η νικήτρια των αγώνων στίβου 800 μέτρων γυναικών.

Η Χότζκινσον ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 1,56,72 λεπτά, κερδίζοντας την Τσιγκέ Ντούγκουμε, αθλητή από την Αιθιοπία που ήρθε 2ος, και την Κενυάτισσα Μαίρη Μοράα, στην 3η θέση. Χωρίς να αφήσουν την περίσταση να περάσει απαρατήρητη, τα κοινωνικά δίκτυα του αγγλικού συλλόγου τόνισαν το επίτευγμα του οπαδού: «Queen of the track. Συγχαρητήρια από την οικογένειά σου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

«Θα ήθελα πολύ να [δείξω το μετάλλιο στο Ολντ Τράφορντ], αν με αποδέχονταν! Θα ήταν φανταστικό. Νομίζω ότι θα ήταν μια μεγάλη στιγμή, γιατί [ο σύλλογος] ήταν μέρος της ανάπτυξής μου. Κι εγώ μένω στην άλλη άκρη του δρόμου, οπότε βλέπω αυτό το γήπεδο σχεδόν κάθε πρωί όταν ξυπνάω», ​​είπε στα social media των «κόκκινων διαβόλων» η Βρετανίδα.

Σε ηλικία 19 ετών, κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, σπάζοντας το ρεκόρ Βρετανίας που κατείχε η Κέλι Χολμς από το 1995. Τόσο το αποτέλεσμα της Χότζκινσον στο Τόκιο όσο και ο χρόνος της στο κλειστό στίβο, που ήταν το πρώτο βρετανικό παγκόσμιο ρεκόρ κάτω των 20 ετών για 36 χρόνια, είναι ευρωπαϊκά ρεκόρ Κ20, καθιστώντας την στα 800 μέτρα την τέταρτη ταχύτερη και τη δεύτερη ταχύτερη γυναίκα κάτω των 20 ετών όλων των εποχών, αντίστοιχα.

 Το 2021, έγινε πρωταθλήτρια Diamond League και η νεότερη πρωταθλήτρια Ευρώπης κλειστού στίβου στα 800 μέτρα γυναικών, καθώς και η δεύτερη νεότερη Βρετανίδα νικήτρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });