Αποχωρεί ο Κολέ από την Εθνική Γαλλίας!

Ο Βενσάν Κολέ

i

©InTime

Αποχωρεί ο Κολέ από την Εθνική Γαλλίας!

Γιάννης Πάλλας 18:51 - 14.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:51 - 14.08.2024

Όπως αναφέρουν γαλλικά δημοσιεύματα ο Βενσάν Κολέ μετά από 15 χρόνια αποχωρεί από τον πάγκο της Εθνικής Γαλλίας

Την απόφαση να αποχωρήσει από τον πάγκο της Εθνικής Γαλλίας φαίνεται πως έχει πάρει ο Βενσάν Κολέ, έπειτα από 15 χρόνια προσφοράς και διακρίσεων!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, ο έμπειρος τεχνικός σκέφτεται πολύ σοβαρά να ανακοινώσει την αποχώρηση του από το «τιμόνι» των «μπλε» τους οποίους οδήγησε σε σημαντικές επιτυχίες με τελευταία την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο 61χρονος προπονητής, καθοδηγεί την Γαλλία από το 2009 και είναι δικαιωματικά ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία των «μπλε», καθώς τους έχει οδηγήσει σε οκτώ μετάλλια!

Έχει κατακτήσει δύο ασημένια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2020, 2024), δύο χάλκινα σε Παγκόσμια πρωταθλήματα (2019, 2014), αλλά και ένα χρυσό (2013), δύο ασημένια (2011, 2022) και ένα χάλκινο (2015) σε Ευρωμπάσκετ!

Θεωρητικά άλλος στη θέση του δεν θα το σκέφτονταν καν, όμως ο ίδιος φαίνεται πως αισθάνεται ότι ο κύκλος του έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει κάτι άλλο να δώσει στην Εθνική ομάδα.

Σύμφωνα λοιπόν, με δημοσίευμα της «L' Equipe», είναι πολύ πιθανό η Γαλλία να γυρίσει σελίδα δίνοντας τα «κλειδιά» σ’ ένα νέο προπονητή, δεδομένου ότι και το συμβόλαιο με τον Βενσάν Κολέ ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });