Η Εθνική πόλο ανδρών «λύγισε» από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία
i

© Intime

Η Εθνική πόλο ανδρών «λύγισε» από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία

Πηνελόπη Παπαδήμου 14:21 - 03.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:01 - 03.08.2024

Η Εθνική πόλο ανδρών ηττήθηκε 14-13 από την Κροατία την τέταρτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου των Ολυμπιακών αγώνων.

Την πρώτη της ήττα στον πρώτο όμιλο των Ολυμπιακών αγώνων υπέστη η Εθνική πόλο ανδρών. Η Ελλάδα «λύγισε» με 14-13 από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία την τέταρτη αγωνιστική.

Η Ελλάδα, που έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην οκτάδα των Ολυμπιακών, πλήρωσε ουσιαστικά την κακή της άμυνα στην τρίτη περίοδο όπου δέχθηκε επτά γκολ. Η Εθνική πόλο ανδρών θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον πρώτο όμιλο με την Ιταλία σε έναν αγώνα που θα κρίνει την τελική κατάταξη του ομίλου.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου άνοιξε το σκορ με τον Αργυρόπουλο - Κανακάκη στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι Κροάτες είχαν απάντηση με τον Φάτοβιτς και προσπέρασαν με γκολ του Γιόκοβιτς. Η Ελλάδα είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει εκ νέου, αλλά ο Πόπαντιτς απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Άγγελου Βλαχόπουλου. Η ομάδα του Ίβιτσα Τούτσακ προσπέρασε με δύο γκολ (3-1) με γκολ του Λόντσαρ στον παίκτη παραπάνω. Ωστόσο, οι Έλληνες διεθνείς βρήκαν τρόπο και ισοφάρισαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γενηδουνιά και τέρμα του Παπαναστασίου για το 3-3 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Τη δεύτερη περίοδο, η Ελλάδα ήταν εκπληκτική. Με όπλο την άμυνα, η Εθνική πόλο ανδρών προσπέρασε με τέρμα του Καλογερόπουλου και έφτασε στο 3-5 με εντυπωσιακό γκολ του Φουντούλη στον παίκτη παραπάνω. Η Κροατία σημείωσε το μοναδικό της γκολ στο δεύτερο οκτάλεπτο 49 δεύτερα πριν το τέλος με τον Χάρκοβ. Ο Βλαχόπουλος στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το 4-6 της δεύτερης περιόδου.

Η τρίτη περίοδος εξελίχθηκε καταστροφικά για την Ελλάδα. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου δέχτηκε επτά γκολ, το ποσοστό της στον παίκτη παραπάνω έπεσε αισθητά δίνοντας την ευκαιρία στην Κροατία να ισοφαρίσει, αρχικά, με δύο διαδοχικά τέρματα του Λόντσαρ και να προσπεράσει 9-8 με τον Βουκίτσεβιτς. Η Εθνική πόλο ανδρών ισοφάρισε 9-9 με τον Νικολαΐδη αλλά η τελική ευθεία του οκταλέπτου ανήκε στην Κροατία που έφτασε στο 11-9 με τον Μπούκιτς και τον Μάρινιτς.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Η Ελλάδα μείωσε 11-10 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αργυρόπουλου - Κανακάκη στο ξεκίνημα. Ο Φάτοβιτς έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Κροατία και ο Σκουμπάκης μείωσε στο γκολ για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου και ο Καλογερόπουλος ισοφάρισε 12-12 δίνοντας ελπίδα στην Εθνική. Η ομάδα του Τούτσακ, όμως προσπέρασε με 14-12 με δύο διαδοχικά γκολ του Χάρκοφ. Ο Βλαχόπουλος στον παίκτη παραπάνω μείωσε στο γκολ. Η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να οδηγήσει τον αγώνα στα πέναλτι δέκα δεύτερα πριν το τέλος, ωστόσο οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου δεν κατάφεραν να εκδηλώσουν επίθεση

ΚΡΟΑΤΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 14-13

Οκτάλεπτα: 3-3, 1-3, 7-3, 3-4.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ίβιτσα Τούτσακ): Μπούριτς, Φάτοβιτς 3, Λόντσαρ 1, Γιόκοβιτς 1, Μπούκιτς 1, Βουκίτσεβιτς 1, Ζουβέλα, Κράγκιτς 3, Βρλιτς, Μπίλιακα, Κχάρκοφ 4, Πόπαντιτς.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας, Αργυρόπουλος 2, Παπανικολάου, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 2.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });