Ποιος είναι και σε ποια ομάδα αγωνίζεται ο Κυνηγάκης

Ποιος είναι και σε ποια ομάδα αγωνίζεται ο Κυνηγάκης

Νίκος Μαρούδας 13:07 - 09.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:07 - 09.08.2024

Ο Άλκης Κυνηγάκης, σόκαρε όλη την Ελλάδα με τις δηλώσεις του αμέσως μετά τον αγώνα του στα 10 χιλιόμετρα μαραθώνιας κολύμβησης, με τον Έλληνα κολυμβητή πριν τρία χρόνια να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Απογοητευμένος, θυμωμένος και ξενερωμένος. Έτσι εμφανίστηκε στις δηλώσεις του αμέσως μετά την συμμετοχή του στα 10 χιλιόμετρα μαραθώνιας κολύμβησης στον Σηκουάνα ο Άλκης Κυνηγάκης. Ο Έλληνας κολυμβητής, είχε σαν στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Παρίσι, κάτι που δεν κατάφερε.

Σόκαρε την Ελλάδα ο Κυνηγάκης με δάκρυα στα μάτια: «Είμαστε μια χώρα, όχι εχθροί - Μόνο ο Γιαννιώτης μου στάθηκε, δεν ξέρω αν θα συνεχίσω» (vid)

Σόκαρε την Ελλάδα ο Κυνηγάκης με δάκρυα στα μάτια: «Είμαστε μια χώρα, όχι εχθροί - Μόνο ο Γιαννιώτης μου στάθηκε, δεν ξέρω αν θα συνεχίσω» (vid)

Συγκλόνισε ο Άλκης Κυνηγάκης με τις δηλώσεις του. «Ένα εθνόσημο είναι, μια Ελλάδα είναι, στα δύσκολα να δείξουμε ποιοι είμαστε. Στα εύκολα πανηγυρτζήδες. Ας τα ακούσουν όσοι πρέπει και ξέρουν ποιοι είναι».

Ο Κυνηγάκης, έμεινε στη 10η θέση και αποκάλεσε την κατάταξη αυτή ως «αποτυχία» και πως να μην το κάνει, όταν πριν τρία χρόνια στο Τόκιο είχε κατακτήσει την 5η θέση κι είχε βάλει ψηλά τον πήχη για το Παρίσι.

Ποιος είναι ο Άλκης Κυνηγάκης

Ο πέμπτος Ολυμπιονίκης του Τόκιο, έχει καταγωγή από την Λήμνο, όπου όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος μέχρι τα 6-7 χρόνια του δεν έμπαινε στη θάλασσα παρά τις προσπάθειες των δικών του να κολυμπήσει. Εκείνος τίποτα…

Το ίδιο και στο κολυμβητήριο! Οι γονείς του τον είχαν γράψει, στην Λήμνο, στην κολύμβηση αλλά ούτε εκεί έμπαινε να κολυμπησει. Κάπου εκεί οι δικοί του τα… παράτησαν και δεν τον πίεσαν ποτέ ξανά να κολυμπήσει.

Μόνος του, λοιπόν, στα 9 του χρόνια πλέον ζήτησε και πήγε ξανά σε κολυμβητήριο όπου τότε μπήκε να κολυμπήσει. Εκείνη η στιγμή ήταν που κατάφερε να προσαρμοστεί και μαζί με την παρέα του άρχισε να βάζει στόχους. Πρώτη του ομάδα ήταν ο ΑΝΟ Αρυγρούπολης, για τον οποίο ο ίδιος λέει εξαιρετικά λόγια.

Φυσικά, το είδωλό του ήταν ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο σημερινός προπονητής του. Ο ίδιος, έχει πει πως δεν θυμάται την αποτυχία και τα κλάματα του Κερκυραίου κολυμβητή στο Λονδίνο, αλλά ένα χρόνο μετά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που κέρδισε το χρυσό κατάλαβε πόσο σπουδαίος αθλητής είναι και έβαλε στόχο να του μοιάσει.

Σε ποια ομάδα ανήκει ο Κυνηγάκης

Στις φορτισμένες του δηλώσεις στο Παρίσι, ο Άλκης Κυνηγάκης μίλησε για απουσία ομάδας στο πλευρό του. Συγκεκριμένα, είπε: «Προσπάθησα από τον Δεκέμβριο που πήγα στην Κέρκυρα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό με όλες τις αντιξοότητες. Δεν είχα ομάδα δίπλα μου. Αντί να μου ανοιχτούν οι δρόμοι μετά το Τόκιο, εμένα έσφιξαν οι δρόμοι».

Ο Κυνηγάκης, αυτή την στιγμή ανήκει στο δυναμικό του Παλαιού Φαλήρου. Ο Έλληνας κολυμβητής, δεν ξέρουμε αν εννοούσε πως ο σύλλογός του δεν τον στήριξε ή αν τα λεγόμενά του είχαν σχέση με άτομα από την Ομοσπονδία που περίμενε να είναι δίπλα του δεν ήταν, ωστόσο αυτή την στιγμή η ομάδα του είναι το Παλαιό Φάληρο.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });