ΛεΜπρόν - Κάρι - Ντουράντ: Τα... γερόντια της Team USA τραγουδούν ακόμα
i

© FIBA

ΛεΜπρόν - Κάρι - Ντουράντ: Τα... γερόντια της Team USA τραγουδούν ακόμα

Μία τριάδα για... φίλημα. Οι συγκινητικοί ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στεφ Κάρι και Κέβιν Ντουράντ αποδεικνύουν περίτρανα πως η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο και τα δίνουν όλα στον τελευταίο(;) τους χορό με την Team USA στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τι ματσάρα είδαμε; Ένα είναι σίγουρο πως ο ημιτελικός του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Σερβία θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια και πως αν υπήρχε η δυνατότητα να ήταν αυτό το παιχνίδι του τελικού ή καλύτερα μιας σειρά τελικών θα ήταν όλοι 100% σύμφωνοι.

Αυτό συνέβη γιατί η ομάδα του Σβέτισλάβ Πέσιτς όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την νέα «Dream Team», αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης κρατούσε το προβάδισμα στα χέρια της φτάνοντας μάλιστα τη διαφορά και στους 17 πόντους (25-42 στο δεύτερο δεκάλεπτο). Μέχρι και το 37ο λεπτό του παιχνιδιού η Σερβία είχε τα ηνία και βάδιζε προς την πρόκριση, όμως οι παλιές... καραβάνες της Team USA είχαν άλλα σχέδια.

Γύρισε από το -17 με διαστημικό Κάρι και καταλυτικό Εμπίντ η Team USA και πάει για το χρυσό

Γύρισε από το -17 με διαστημικό Κάρι και καταλυτικό Εμπίντ η Team USA και πάει για το χρυσό

Αδιανόητη ματσάρα στο Παρίσι, με την Σερβία να παρουσιάζει καταπληκτικό πρόσωπο, την Team USA να κάνει ανατροπή διαρκείας στο τέταρτο δεκάλεπτο, με Εμπίντ και Τζέιμς μπροστάρηδες και με τον Κάρι να βάζει μεγάλα σουτ έφτασε στην ολική ανατροπή (95-91), τη νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σίγουρα η συμβολή του Τζοέλ Εμπίντ στην ομάδα του Στιβ Κερ ήταν τεράστια με τον Καμερουνέζο σταρ να ολοκληρώνει τον ημιτελικό με 19 πόντους και 2/3 τρίποντα, ωστόσο η απόλυτη ανατροπή ήρθε δια χειρός ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στεφ Κάρι και Κέβιν Ντουράντ.

Ο Στεφ Κάρι, ή καλύτερα ο «Σεφ» Κάρι ήταν ο παίκτης εκείνος που διέλυσε τη σέρβικη άμυνα και ενώ μέχρι εκείνο το παιχνίδι δεν έκανε το τουρνουά που θα ήθελε, τα πράγματα ήρθαν σε ισορροπία με το «τέλειο» ματς απέναντι στη Σερβία. Ο σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 36 πόντους και 9/14 τρίποντα αποδεικνύοντας και στους πιο άπιστους πως είναι ο κορυφαίος του είδους. Παράλληλα είχε το καλύτερο +/- ανάμεσα στους συμπαίκτες του (+20), ενώ το δικό του μαγικό τρίποντο ήταν αυτό που έβαλε μπροστά την Team USA για το 87-86 σαν απάντηση μετά το χαμένο σουτ του Ντόμπριτς.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Κέβιν Ντουράντ, το απίθανο επιθετικό μυαλό, που χωρίς αμφιβολία στο φινάλε της αναμέτρησης ήταν εκείνος που πάτησε... γκάζια για να κλειδώσει η ομάδα των ΗΠΑ τη νίκη και να οδηγηθεί στον τελικό του Σαββάτου (10/08, 22:30), όπου θα συναντήσει την οικοδέσποινα Γαλλία, την παρέα του Βίκτορ Ουεμπανιάμα για το χρυσό μετάλλιο.

Για το τέλος έμεινε ο «Βασιλιάς» της άλλης πλευράς του Ατλαντικού, ο πρώτος σκόρερ του NBA, ο τέσσερις φορές πρωταθλητής, ο σχεδόν 40χρονος ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ακούραστος, αγέραστος και γεμάτος ενθουσιασμός ο σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς πάλευε για κάθε κατοχή, έβγαζε απίστευτες άμυνες πάνω στον καλύτερο παίκτη αυτή τη στιγμή στον κόσμο, Νίκολα Γιόκιτς, ενώ έπαιξε 32 ολόκληρα λεπτά, τα περισσότερα πίσω από τον Κάρι που αγωνίστηκε για 33' και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Ο Τζέιμς όχι μόνο έκανε ένα ασύλληπτο παιχνίδι, αλλά σημείωσε και το δεύτερο triple double του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας παίκτης μέχρι στιγμής στην ιστορία της διοργάνωσης. Το πρώτο έλαβε χώρα το 2012 στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, όταν η Team USA αντιμετώπισε την Αυστραλία (11 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 12 ασίστ).

Τα «γερόντια» της ομάδας των ΗΠΑ όχι μόνο παίζουν, αλλά τραγουδούν, ενορχηστρώνουν και πρωταγωνιστούν στις νίκες της Team USA ίσως στον τελευταίο τους χορό στο Ολυμπιακό τουρνουά. Ο όρος γερόντια δεν είναι προσβλητικός, απλώς όλοι γνωρίζουν με ποιον τρόπο αντιμετωπίζονται οι παίκτες που έχουν ξεπεράσει τα 35 τους χρόνια στο μπάσκετ. Οι τρεις, λοιπόν, σωματοφύλακες των ΗΠΑ πηγαίνουν κόντρα στη φύση, ξεχνούν ηλικίες και αριθμούς και με τεράστια αυταπάρνηση οδηγούν την Team USA προς το 17ο χρυσό της μετάλλιο.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });