«Βασιλιάς» σε όλα του: MVP του Ολυμπιακού Τουρνουά ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα ο Γιάννης

«Βασιλιάς» σε όλα του: MVP του Ολυμπιακού Τουρνουά ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα ο Γιάννης

Sportal newsroom 08:48 - 11.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:53 - 11.08.2024

Η Team USA έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να αναδεικνύεται MVP, την ώρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε θέση στην δεύτερη κορυφαία πεντάδα του τουρνουά.

Εκτός από το χρυσό μετάλλιο, με το οποίο φεύγει στις αποσκευές του για Αμερική, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αποχαιρετά το Παρίσι και με μια ακόμα σπουδαία ατομική διάκριση. Αυτό γιατί με το πέρας του Ολυμπιακού Τουρνουά πήρε ένα βραβείο που γέμισε ακόμα την -πλούσια- συλλογή του.

Ο «Βασιλιάς» ηγήθηκε της ομάδας του Στιβ Κερ και με το πέρας του τουρνουά κατέκτησε το βραβείο του MVP, χάρη στη συνολική και πληθωρική παρουσία του και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στα 39 του χρόνια ο Τζέιμς συνεχίζει να παίζει σε (πολύ) υψηλό επίπεδο, βάζοντας το όνομά του, για τα καλά, δίπλα σε μύθους του αθλήματος.

Την ίδια ώρα πήρε θέση και στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά, όπως ήταν φυσιολογικό, στην οποία ξεχωρίζει λάμψη από το ΝΒΑ. Διότι πέραν του ΛεΜπρόν σε αυτή βρίσκονται ο Ντένις Σρέντερ, ο Στεφ Κάρι, ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά και ο Νίκολα Γιόκιτς.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε να ξεχωρίσει με την παρουσία του στο τουρνουά και παρά το γεγονός πως η Εθνική ομάδα δεν κατάφερε να παλέψει για μετάλλιο, εκείνος πήρε θέση στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα του Ολυμπιακού Τουρνουά. Ο Greek Freak ήταν το απόλυτο σημείο αναφοράς της «γαλανόλευκης» και κατάφερε να ξεχωρίσει, μαζί με τους Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Φραντς Βάγκνερ, αλλά και τον Γκέρσον Γιαμπουσέλε, ο οποίος ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της Euroleague στις δύο κορυφαίες πεντάδες της διοργάνωσης.

Όσο για τον Βίκτορ Ουεμπανιαμά, πέραν της παρουσίας του στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά, κατάφερε να κερδίσει και ατομική διάκριση, καθώς αναδείχθηκε Rising Star του Ολυμπιακού Τουρνουά, οδηγώντας την Γαλλία ως την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });