Η εξήγηση πίσω από την «too small» κίνηση του ΛεΜπρόν Τζέιμς στον ημιτελικό ΗΠΑ - Σερβία (vids)

Η εξήγηση πίσω από την «too small» κίνηση του ΛεΜπρόν Τζέιμς στον ημιτελικό ΗΠΑ - Σερβία (vids)

Χρήστος Τσάλτας 18:10 - 09.08.2024

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκλεψε την παράσταση στον σπουδαίο ημιτελικό της Team USA κόντρα στην Σερβία, με μια κίνησή του να γίνεται viral και να σηκώνει πολύ συζήτηση με το πέρας της αναμέτρησης.

Το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε Team USA και Σερβία είχε συγκλονιστική εξέλιξη. Στην Accor Arena παρατάχθηκαν δύο από τις καλύτερες ομάδες που αγωνίστηκαν ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αποζημιώνοντας όσους παρακολούθησαν δια ζώσης, αλλά και από την τηλεόραση τον ημιτελικό του τουρνουά μπάσκετ.

Οι Σέρβοι κατέθεσαν ψυχή και είχαν τον έλεγχο για τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο όμως οι Αμερικανοί έδειξαν το winning mentality που διαθέτουν και με ανατροπή διαρκείας και ένα επιβλητικό επί μέρους 32-15, ανέτρεψαν το σκηνικό και έφτασαν σε θρίαμβο με 95-91.

Ένα αποτέλεσμα που τους έστειλε στον μεγάλο τελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά, δίνοντάς τους την ευκαιρία για να φτάσουν σε πέμπτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάτι που αποτελεί μονόδρομο και... αυτοσκοπό για τους «Avengers» του Στιβ Κερ που ταξίδεψαν μέχρι την Γαλλία, αφήνοντας στην άκρη την off-season και την ξεκούρασή τους.

Για να φτάσουν στην μεγάλη πρόκριση όμως χρειάστηκε να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια απέναντι στην «πεινασμένη» ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς. Κάτι που φάνηκε και στην πράξη, με τους Σέρβους να μπαίνουν στο παρκέ με το μαχαίρι στα δόντια και να ανεβάζουν την ένταση από τα πρώτα λεπτά. Χαρακτηριστική είναι μια κίνηση από τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, που ανέλαβε δράση από νωρίς.

Ο Bogi ευστόχησε σε τρίποντο από την κορυφή και η αντίδρασή του ήταν χαρακτηριστική. Θέλησε να τρολάρει τον Καρμέλο Άντονι που βρέθηκε στις court seats του γηπέδου, πανηγυρίζοντας με τον χαρακτηριστικό τρόπο του Μέλο με τα δάχτυλα στον κρόταφο, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο.

Για κάθε δράση όμως, υπάρχει και αντίδραση. Και σε αυτό ο πρώτος που ξέρει καλά από αντιδράσεις και trash talking είναι ο «βασιλιάς», ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο ηγέτης της Team USA, στην προσπάθειά του για τρίτο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έδειξε πως είναι έτοιμος να μπει στη... μάχη με κάθε τρόπο.

Ακόμα και αν χρειαστεί να απαντήσει σε τρολάρισμα που έγινε εις βάρος κάποιου δικού του ανθρώπου, όπως είναι ο Καρμέλο Άντονι.

Τι έκανε ο ΛεΜπρόν; Μερικές στιγμές αργότερα, πόσταρε τον Μπογκντάνοβιτς και τον νίκησε με χαρακτηριστικό τρόπο, κερδίζοντας και φάουλ. Πώς αντέδρασε σε αυτό; Λίγα δευτερόλεπτα αφότου η μπάλα κατέληξε στο καλάθι, ο «Βασιλιάς» πανηγύρισε με κίνηση «too small» που είχε σαν αποδέκτη τον Σέρβο γκαρντ.

Ο Τζέιμς δεν άφησε ατιμώρητο το trash talking του Σέρβου σκόρερ στο μεγάλο παιχνίδι. Έχει άλλωστε τον τρόπο του να «απαντάει» σε κάθε συνθήκη και με κάθε τρόπο. Έχοντας φάει με το... κουτάλι τα μεγάλα παιχνίδια, στα 39 του χρόνια, ξέρει τι πρέπει να κάνει για να μπει στο μυαλό ενός αντιπάλου.

Ο Καρμέλο Άντονι πάντως όχι μόνο δεν ένιωσε προσβεβλημένος από την κίνηση του γκαρντ των Ατλάντα Χοκς, αλλά έδειξε και τον σεβασμό του, με ένα χαρακτηριστικό μήνυμα που είχε αποδέκτη τον Bogi. «Respec7», έγραψε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας την αξία του χαρισματικού σκόρερ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });