H αστερόεσσα στα χέρια του ΛεΜπρόν: Σημαιοφόρος των ΗΠΑ ο «Βασιλιάς» του NBA
i

© imago

H αστερόεσσα στα χέρια του ΛεΜπρόν: Σημαιοφόρος των ΗΠΑ ο «Βασιλιάς» του NBA

Γιώργος Γαβριλάκης 14:31 - 22.07.2024 / Ανανεώθηκε: 15:26 - 22.07.2024

Ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, ΛεΜπρόν Τζέιμς, θα είναι ο σημαιοφόρος της αποστολής των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ου Παρισιού. Πρώτη φορά στην ιστορία ένας ΝΒΑer λαμβάνει τέτοια τιμή.

Ο πρώτος που θα μπει στον χώρο της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού (26/7) θα είναι ένας σταρ του ΝΒΑ και θα κρατά στα χέρια του τη σημαία της Ελλάδας.

Άλλωστε, η χώρα μας, που αναβίωσε τους Αγώνες, παραδοσιακά ξεκινάει πρώτη την είσοδό της. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λοιπόν, παρέα με την κορυφαία βαδίστρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, είναι οι σημαιοφόροι της «γαλανόλευκης» αποστολής, αλλά ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς θα είναι πρώτος, αλλά όχι και ο μόνος NBAer που θα οδηγήσει τους συμπατριώτες του κρατώντας το χαρακτηριστικό σύμβολο της πατρίδας του.

Η πιο ακριβή ομάδα στα χρονικά: Τα ετήσια συμβόλαια των NBAers της Team USA ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο!

Η πιο ακριβή ομάδα στα χρονικά: Τα ετήσια συμβόλαια των NBAers της Team USA ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο!

Αν ένας σύλλογος, ήθελε να αποκτήσει όλους τους παίκτες που απαρτίζουν την ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν θα έφθαναν στο αφεντικό όλες οι πετρελαιοπηγές του κόσμου. Πρόκειται για το πιο ακριβό σύνολο που έχει υπάρξει, τρεις από τους δώδεκα παίκτες έχουν ετήσιο μισθό άνω των 50 εκατομμύριων δολαρίων και συνολικά η σύνθεση, μαζί με τον κόουτς, ξεπερνά τα 520 εκατομμύρια!

Όταν θα εμφανιστεί η πολυπληθής αποστολή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τότε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα είναι ο επικεφαλής. Αυτός θα κρατάει την αστερόεσσα, όπως ανακοίνωσε η Team USA και μάλιστα ο 39χρονος φόργουορντ των Λος Άντζελες Λέικερς είναι ο πρώτος μπασκετμπολίστας που λαμβάνει αυτή την τιμή στις ΗΠΑ.

Ο ΛεΜπρόν με την εθνική ομάδα έχει κατακτήσει δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, το 2012 στο Παρίσι και το 2008 στο Πεκίνο, ενώ στην Αθήνα το 2004 είχε φορέσει στο στήθος το χάλκινο μετάλλιο -στην πρώτη από τις συχνές αποτυχίες που ακολούθησαν.

Τώρα θέλει να βοηθήσει τη χώρα του να επιστρέψει στην κορυφή, μιας και στο Παγκόσμιο Κύπελλο (χωρίς αυτόν στην σύνθεση) με το ζόρι κατέλαβαν την τέταρτη θέση και ο Βασιλιάς του NBA με τα τέσσερα πρωταθλήματα στον «μαγικό πλανήτη», θα διεκδικήσει το τρίτο του χρυσό στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });