Μέγας είσαι Λεμπρόν: Ο μόνος παίκτης στην ιστορία με δύο triple double σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Μέγας είσαι Λεμπρόν: Ο μόνος παίκτης στην ιστορία με δύο triple double σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Χρήστος Τσάλτας 00:25 - 09.08.2024

Ο «βασιλιάς» μίλησε ξανά. Την ώρα της κρίσης ο Λεμπρόν Τζέιμς πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έγραψε ιστορία, με ένα σπουδαίο triple double.

Η Σερβία έφτασε τους Αμερικανούς στα όριά τους. Το φάσμα της ήττας, που θα σήμαινε αποτυχία ολκής για την «υπέρλαμπρη» 12άδα της ομάδας του Στιβ Κερ ήταν κάτι παραπάνω από ορατό, σε ένα παιχνίδι που πολλά πράγματα δεν λειτούργησαν όπως τα σχεδίαζαν στην Team USA από το ξεκίνημα.

Όταν όμως τα πράγματα ζόρισαν και η πίεση τρύπησε ταβάνι, ο Λεμπρόν Τζέιμς εμφανίστηκε και έκανε τη διαφορά. Τον φωνάζουν «βασιλιά» και αυτό μόνο τυχαίο είναι. Σε ένα παιχνίδι με τρομερά υψηλή απαίτηση και ακόμα πιο μεγάλο «πρέπει», εκείνος πήρε την ομάδα στην πλάτη του, με μια μεγαλοπρεπή εμφάνιση.

Γύρισε από το -17 με διαστημικό Κάρι και καταλυτικό Εμπίντ η Team USA και πάει για το χρυσό

Γύρισε από το -17 με διαστημικό Κάρι και καταλυτικό Εμπίντ η Team USA και πάει για το χρυσό

Αδιανόητη ματσάρα στο Παρίσι, με την Σερβία να παρουσιάζει καταπληκτικό πρόσωπο, την Team USA να κάνει ανατροπή διαρκείας στο τέταρτο δεκάλεπτο, με Εμπίντ και Τζέιμς μπροστάρηδες και με τον Κάρι να βάζει μεγάλα σουτ έφτασε στην ολική ανατροπή (95-91), τη νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το κοντέρ έγραψε 16 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ, έχοντας μάλιστα μόλις 6/9 σουτ στο διάστημα που έμεινε στο παρκέ. Ήταν μόλις το τέταρτο triple double στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ήταν όμως ιστορικό και φέρνει τον Τζέιμς σε ακόμα μια κορυφή.

Ποια είναι αυτή; Πλέον είναι ο μοναδικός παίκτης με δύο triple double στην ιστορία του μεγάλου αθλητικού ραντεβού του κόσμου. Το πρώτο είχε γίνει το 2012, κόντρα στην Αυστραλία, όταν και μέτρησε 11 πόντους, 14 ριμπάουντ και 12 ασίστ στο δρόμο για το χρυσό στο Λονδίνο.

Το πρώτο -χρονικά- triple double στην ιστορία ήρθε από τον Σάσα Μπέλοφ το 1976, όταν μέτρησε 23 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ κόντρα στον Καναδά, ενώ το τελευταίο -μέχρι τον ημιτελικό ΗΠΑ-Σερβία- ήρθε από τον Λούκα Ντόντσιτς, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου μέτρησε 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 18 ασίστ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });