H καλλονή Παραγουανή κολυμβήτρια που εκδιώχθηκε από το Ολυμπιακό Χωριό για «ανάρμοστη συμπεριφορά»

H καλλονή Παραγουανή κολυμβήτρια που εκδιώχθηκε από το Ολυμπιακό Χωριό για «ανάρμοστη συμπεριφορά»

Sportal newsroom 17:31 - 05.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:53 - 05.08.2024

Η Λουάνα Αλόνσο ήταν μία από την πλειοψηφία των αθλητών και αθλητριών που διέμεναν στο Ολυμπιακό Χωριό κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Ωστόσο, πρόσφατα ανακοινώθηκε από την εθνική ομάδα της Παραγουάης ότι της ζητήθηκε να αποχωρήσει.

Η Παραγουανή κολυμβήτρια μπορεί να μην είχε την καλύτερή απόδοση στους Αγώνες, τερματίζοντας έκτη στα προκριματικά με χρόνο 1:03.09 και αποτυγχάνοντας να προκριθεί στους ημιτελικούς.

Στη συνέχεια, η 20χρονη ανακοίνωσε ξαφνικά την αποχώρησή της από το άθλημα -στα social media- στους 500.000 ακολούθους της στο Instagram.

«Κολύμβηση, σε ευχαριστώ που μου επέτρεψες να ονειρεύομαι, με έμαθες να παλεύω, να προσπαθώ, να επιμένω. Για τις θυσίες, την πειθαρχία και πολλά άλλα. Σου έδωσα μέρος της ζωής μου και δεν το αλλάζω με τίποτα στον κόσμο, γιατί έζησα τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου, μου χάρισες χιλιάδες χαρές, φίλους από άλλες χώρες που θα τους κουβαλάω πάντα στην καρδιά μου. Δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν», κατέληξε.

Ωστόσο, η ομάδα της Παραγουάης ανακοίνωσε ότι λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς», η Αλόνσο είχε αποβληθεί από το Ολυμπιακό Χωριό την τελευταία εβδομάδα.

Γιατί οι κολυμβητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες φορούν χοντρά μπουφάν πριν πέσουν στην πισίνα;
SPORT+

09:28 - 03.08.2024

Γιατί οι κολυμβητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες φορούν χοντρά μπουφάν πριν πέσουν στην πισίνα;

Η δύο φορές Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση Ρίγκαν Σμιθ έκανε την εμφάνισή της στην πισίνα, πριν από τον ημιτελικό στα 200 μέτρα πεταλούδα, μοιάζοντας έτοιμη να προστατευτεί από την κακοκαιρία μιας χειμωνιάτικης μέρας στην πατρίδα της, τη Μινεσότα.

Η Larissa Schaerer, επικεφαλής της αποστολής της Παραγουάης, δήλωσε: «Η παρουσία της δημιουργεί μια ακατάλληλη ατμόσφαιρα στην ομάδα της Παραγουάης. Την ευχαριστούμε που συμμορφώθηκε στις οδηγίες, καθώς με τη θέλησή της δεν διανυκτέρευσε στο Χωριό των Αθλητών».

Ωστόσο, η Schaerer δεν επεκτάθηκε περαιτέρω σχετικά με το ποια ήταν η «ανάρμοστη» συμπεριφορά, αλλά η 20χρονη επέστρεψε στις ΗΠΑ, όπου πηγαίνει στο πανεπιστήμιο του Ντάλας στο Τέξας.

Η Αλόνσο μπορεί να είχε μια σύντομη καριέρα, αλλά κατέχει τα εθνικά ρεκόρ της Παραγουάης στα 50μ, 100μ και 200μ. πεταλούδα.

Η κολυμβήτρια έκανε το ντεμπούτο της στους Ολυμπιακούς σε ηλικία μόλις 17 ετών στους Αγώνες του Τόκιο το 2021 και είναι μια από τις νεότερες στο άθλημα.

Αφού της εστάλησαν πολλά μηνύματα συμπαράστασης στα social media, ξεκαθάρισε ότι η απόφασή της να αποσυρθεί δεν είχε καμία σχέση με αυτούς τους Αγώνες, καθώς την πήρε «πολύ καιρό» να το αποφασίσει.

Μιλώντας στην Claro Sports, ο Αλόνσο αποκάλυψε: «Η απόφασή μου λήφθηκε εδώ και πολύ καιρό! Δεν ήταν λόγω των αγώνων! Οπότε τίποτα, απλά πρέπει να ευχαριστήσω όλους όσους πάντα με στήριζαν". είπε.

«Δεν έγινε όπως ήθελα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από την Παραγουάη, αλλά έκανα ό,τι μπορούσα».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });