Διά πυρός και σιδήρου η Εθνική ανδρών κόντρα στο Μαυροβούνιο

Διά πυρός και σιδήρου η Εθνική ανδρών κόντρα στο Μαυροβούνιο

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:57 - 30.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:39 - 30.07.2024

Η Εθνική πόλο ανδρών επικράτησε 17-16 του Μαυροβουνίου στα πέναλτι και έκανε το δύο στα δύο στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Το δύο στα δύο στον πρώτο όμιλο των Ολυμπιακών αγώνων έκανε η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών. Η Ελλάδα επικράτησε 17-16 του Μαυροβουνίου στα πέναλτι και πήρε δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στην οκτάδα.

Το ματς έδειχνε να στραβώνει για την Εθνική ομάδα, που ήταν πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο, αυτό που κρατάει είναι η νίκη που θα της δώσει την καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια. Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική ομάδα πόλο ανδρών είναι οι ΗΠΑ την Πέμπτη 1 Αυγούστου.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για την Εθνική πόλο ανδρών όταν προηγήθηκε 0-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γενηδουνιά ενώ στην ίδια φάση αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Σπάιτς. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα στην άμυνα στον λιγότερο, ενώ και η επίθεσή της παρουσίασε αρρυθμίες.

Η ομάδα του Γκοΐκοβιτς προσπέρασε 2-1 με δύο διαδοχικά τέρματα του Πόπαντιτς. Η Ελλάδα ισοφάρισε 2-2 με γκολ του Καλογερόπουλου αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι συνέχισαν να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που είχαν στον παίκτη παραπάνω για το 4-2 της πρώτης περιόδου με τον Τζούρο Ράντοβιτς και τον Ντούρντιτς.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου το Μαυροβούνιο έφτασε στο +3 με τον Μίρσιτς. Η Ελλάδα μείωσε στο γκολ με τον Αργυρόπουλο στον παίκτη παραπάνω και τον Παπαναστασίου. Οι παίκτες του Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς έδειξαν άμεση αντίδραση και προηγήθηκαν ξανά με τρία τέρματα (7-4) με τον Μίρσιτς και τον Πόπαντιτς. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου μείωσε 7-5 με τον Βλαχόπουλο στον παίκτη παραπάνω. Αυτό ήταν και το σκορ της δεύτερης περιόδου.

Στην τρίτη περίοδο η Ελλάδα μείωσε 7-6 με τον Σκουμπάκη στον παίκτη παραπάνω αλλά το Μαυροβούνιο έφτασε και πάλι στο +2 με τον Τζούρο Ράντοβιτς. Η Εθνική πόλο ανδρών έκανε το 8-7 με τον Γκίλλα αλλά ο Βασίλιε Ράντοβιτς διαμόρφωσε το 9-7. Στο τρίτο οκτάλεπτο αποβλήθηκε με αντικατάσταση και ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου. Ο Βλαχόπουλος με γκολ στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το 9-8 της τρίτης περιόδου.

Με τέρμα του Πόπαντιτς το Μαυροβούνιο προηγήθηκε 10-8 αλλά η Ελλάδα ισοφάρισε 10-10 με τον Κάκκαρη και τον Καλογερόπουλο στον παίκτη παραπάνω. Η ομάδα του Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς προηγήθηκε πάλι με τον Βίντοβιτς. Ο Σκουμπάκης και ο Βλαχόπουλος διαμόρφωσαν το 11-12 για την Ελλάδα 29 δεύτερα πριν το τέλος του αγώνα. Όμως και πάλι το Μαυροβούνιο κατάφερε να ισοφαρίσει με τέρμα του Βασίλιε Ράντοβιτς στον παίκτη παραπάνω δύο λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, που οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Εκεί, ο Ντούρντιτς έστειλε τη δική του προσπάθεια στο δοκάρι. Αντίθετα, όλοι οι Έλληνες παίκτες ήταν εύστοχοι και η Εθνική πόλο ανδρών πήρε τη νίκη.

Η διαδικασία των πέναλτι

Ντούρντιτς - δοκάρι (12-12)

Γενηδουνιάς - γκολ (12-13)

Βίντοβιτς - γκολ (13-13)

Φουντούλης - γκολ (13-14)

Μίρσιτς - γκολ (14-14)

Καλογερόπουλος - γκολ (14-15)

Πόπαντιτς - γκολ (15-15)

Βλαχόπουλος - γκολ (15-16)

Πέρκοβιτς - γκολ (16-16)

Αργυρόπουλος - γκολ (16-17)

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });