Στο Ολυμπιακό μουσείο στη Λωζάνη η καρτέλα συμμετοχής του Μίλτου Τεντόγλου στο Παρίσι

Στο Ολυμπιακό μουσείο στη Λωζάνη η καρτέλα συμμετοχής του Μίλτου Τεντόγλου στο Παρίσι

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:46 - 10.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:46 - 10.08.2024

Η ΔΟΕ ζήτησε από τον Μίλτο Τεντόγλου ένα αντικείμενο από τον τελικό στο Παρίσι.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στο Παρίσι. Ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι και έγινε ο δεύτερος μηκίστας μετά τον Καρλ Λιούις που υπερασπίστηκε χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Το επίτευγμα του Μίλτου Τεντόγλου, όπως είναι λογικό, δεν πέρασε απαρατήρητο. Ο δις χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο και το Παρίσι δώρισε την καρτέλα συμμετοχής του στο Ολυμπιακό μουσείο της Λωζάνης.

Όπως μαρτυρούν οι σχετικές φωτογραφίες της ΕΟΕ, ο Έλληνας αθλητής υπέγραψε με χαρά την καρτέλα συμμετοχής του γράφοντας πάνω 8,48 που ήταν η επίδοση που του έδωσε το χρυσό μετάλλιο.

«Ιστορική στιγμή για τον Μίλτο Τεντόγλου.

Υπογράφει τον bib με το όνομα του από τον τελικό του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να το παραδώσει στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης.

Η ΔΟΕ ζήτησε από τον χρυσό Ολυμπιονίκη ένα αντικείμενο από τον τελικό στο Παρίσι για να είναι μόνιμο έκθεμα στο Ολυμπιακό Μουσείο και ο Μίλτος ανταποκρίθηκε με μεγάλη ευχαρίστηση υπογράφοντας με το όνομα του και την επίδοση του στον τελικό 8.48!», αναφέρει η ανάρτηση της ΕΟΕ.

Τεντόγλου: «Θέλω να κρατήσω τη σημαία - Ελπίζω να έχω τη δυνατότητα στο Λος Άντζελες»

Ο Μίλτος Τεντόγλου βρέθηκε καλεσμένος σε event της adidas στο Παρίσι κι εκεί μίλησε για την πίεση του πρωταθλητισμού ενώ πρόσθεσε ότι θα ήθελε να σηκώσει την ελληνική σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Λος Άντζελες. Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας άλτης ήταν εκ των υποψήφιων σημαιοφόρων για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού, ωστόσο αρνήθηκε λόγω προγράμματος.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

«Ήταν ένας δύσκολος τελικός με ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν είναι ποτέ εύκολο να κερδίζεις, ήταν ένας σκληρός τελικός. Η πίεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πραγματικά υψηλή, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να πετύχω κάτι μεγάλο», ανέφερε για τον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων ο Μίλτος Τεντόγλου.

Επος: Ο Τεντόγλου προφέρει με απίθανο τρόπο το όνομά του στο site των Ολυμπιακών Αγώνων (vid)

Επος: Ο Τεντόγλου προφέρει με απίθανο τρόπο το όνομά του στο site των Ολυμπιακών Αγώνων (vid)

Στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, οι αθλητές στα προφίλ τους έχουν ηχογραφήσει τα ονόματα τους, ώστε οι ξένοι να μαθαίνουν πως προφέρονται. Ετσι και ο Μίλτος Τεντόγλου.

Για το ότι είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής του στίβου που καταφέρνει να κατακτήσει δεύτερο χρυσό μετάλλιο, ο Έλληνας αθλητής σημείωσε: «Αυτό είναι απίστευτο. Έχουμε πολλούς θρύλους και πολλούς σπουδαίους αθλητές στην ιστορία μας, οπότε το να συμπεριλαμβάνομαι σε αυτούς και να είμαι ένας από αυτούς είναι εκπληκτικό για εμένα. Ποτέ δεν περίμενα να συμβεί αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος που το καταφέρνω αυτό και που κάνω περήφανη τη χώρα μου».

Για τον λόγο που είναι περισσότερο υπερήφανος, να κρατά τη σημαία ή να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου, ο Μίλτος Τεντόγλου διευκρίνισε: «Για εμένα είναι να βρίσκομαι στην κορυφή του κόσμου. Γιατί μαζί με αυτό, έρχεται και το άλλο κομμάτι, το να κρατάω τη σημαία. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να είμαι στην κορυφή και να κάνω τη χώρα που υπερήφανη. Φυσικά και θέλω να κρατήσω τη σημαία, ελπίζω να έχω τη δυνατότητα να το κάνω στο Λος Άντζελες. Θέλω να το κάνω, θέλω να κρατήσω τη σημαία στην τελετή έναρξης, αν γίνεται φυσικά».

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });