Πρόκριση στα τρία σετ για τον Τσιτσιπά - Αποκλείστηκε ο Πέτρος
i

© Intime

Πρόκριση στα τρία σετ για τον Τσιτσιπά - Αποκλείστηκε ο Πέτρος

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:28 - 28.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:48 - 28.07.2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε με το δεξί στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του μονού στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 6-7(6), 6-1, 1-6 του Ζίζου Μπεργκς και έκλεισε θέση για τους 32 καλύτερους στο Παρίσι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζορίστηκε πολύ στο πρώτο και το δεύτερο σετ, αλλά στο τρίτο ήταν αυτός που έπρεπε και πήρε την πρόκριση. O κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον Ντάνιελ Έβανς. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, δύο στο χώμα, επιφάνεια όπου διεξάγεται το Ολυμπιακό τουρνουά του τένις.

Στο πρώτο σετ, οι δύο τενίστες αντάλλαξαν από ένα μπρέικ στο ξεκίνημα. Στη συνέχεια, ωστόσο, υπερασπίστηκαν το σερβίς τους και έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε πρώτος με μίνι μπρέικ, αλλά ο Μπεργκς έδειξε αντίδραση και έφτασε στο σετ πόιντ. Ο Μπεργκς, όμως, έχασε το σερβίς του και ο Τσιτσιπάς δεν άφησε το... δώρο να πάει χαμένο κατακτώντας το πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ εξελίχθηκε σε καταστροφή για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, που φάνηκε να μην πατάει καλά. Ουσιαστικά, ο Τσιτσιπάς δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του δεύτερου σετ επιτρέποντας στον αντίπαλό του να κάνει ό,τι θέλει και να κατακτήσει το σετ με 6-1.

Ο Τσιτσιπάς, όμως, ανέκτησε την αυτοπεποίθησή του στο τρίτο σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε δύο μπρέικ και κατέκτησε με άνεση το σετ σφραγίζοντας την πρόκριση.

Στον πρώτο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία του Πέτρου Τσιτσιπά στο τουρνουά του μονού στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο 24χρονος τενίστας ηττήθηκε 6-2, 6-3 από τον Γκρίκσπουρ και πλέον στρέφει την προσοχή του στο διπλό, όπου θα αγωνιστεί μαζί με τον αδερφό. Το έργο του Πέτρου Τσιτσιπά ήταν εξαρχής πολύ δύσκολο, αφού δεν είναι παίκτης μονού. Παρόλα αυτά εξάντλησε τις πιθανότητές του κόντρα σε έναν πιο ποιοτικό τενίστα. Σημειώνεται ότι ο 24χρονος τενίστας μπήκε στο τουρνουά του μονού μετά την απόσυρση του Κάμερον Νόρι λόγω τραυματισμού.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });