«Ευχαριστούμε Μπόγκνταν»: Ο... ηγέτης της ορδής έκανε το δώρο στην Ελλάδα κι έγραψε ιστορία με την εθνική Σερβίας

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς

i

© FIBA

«Ευχαριστούμε Μπόγκνταν»: Ο... ηγέτης της ορδής έκανε το δώρο στην Ελλάδα κι έγραψε ιστορία με την εθνική Σερβίας

Η Ελλάδα βρίσκεται στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων και πέρα από τη δική της νίκη κόντρα στην Αυστραλία στην τελευταία αγωνιστική, το οφείλει σε μεγάλο βαθμό και στην ευρεία νίκη της Σερβίας απέναντι στο Νότιο Σουδάν, όπου πρωταγωνίστησε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

«Ελλάδα - Σερβία - συμμαχία». Αυτό ήταν το σύνθημα στα χείλη όλων των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της χθεσινής (03/08) αναμέτρησης ανάμεσα στην Σερβία και το Νότιο Σουδάν στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, που με βάση το αποτέλεσμά της θα κρινόταν η πρόκριση της «γαλανόλευκης» στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ελλάδα χρειαζόταν νίκη της παρέας του Νίκολα Γιόκιτς και μάλιστα με διαφορά από τρεις πόντους και πάνω μετά τη δική της επικράτηση με 6 πόντους κόντρα στην Αυστραλία (77-71). Έτσι κι έγινε, τα... αδέρφια από την Σερβία έκαναν το καθήκον τους απέναντι στο αξιόλογο και μαχητικό Νότιο Σουδάν, που δεν παράτησε στιγμή το ματς και χάρισε στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ένα εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης, όπου θα συναντήσει την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία, για να μπει σε... τροχιά μεταλλίου.

Πού είδαν και πώς έζησαν οι Έλληνες διεθνείς το Σερβία - Νότιο Σουδάν;

Πού είδαν και πώς έζησαν οι Έλληνες διεθνείς το Σερβία - Νότιο Σουδάν;

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ γιόρτασε λίγο διαφορετικά την πρόκρισή της στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς εκείνη κρίθηκε από το αποτέλεσμα του αγώνα της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν. Το βράδυ της 3ης Αυγούστου θα μείνει αξέχαστο με όλη την ελληνική αποστολή να παρακολουθεί την αναμέτρηση, ενώ μέλη του σταφ δεν έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν στο γήπεδο.

«Η Ελλάδα πρέπει να στείλει ένα δώρο στον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο «X» ο Μάνου Τζινόμπιλι που παρακολουθούσε την κρίσιμη αναμέτρηση και δεν είχε καθόλου άδικο. Μία... βόλτα στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετή για να αποδείξει πως ο Μπογκντάνοβιτς, ή όπως είναι το όνομά του στο «X», ο ηγέτης της ορδής, είναι ο παίκτης που οι Έλληνες πρέπει να ευχαριστήσουν.

Ο αρχηγός της Εθνικής Σερβίας έκανε ένα καταπληκτικό ματς και ήταν αναμφίβολα ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Με 30 πόντους (6/9 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ χάρισε στην Σερβία τη νίκη (96-85) και στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την πρόκριση. Μαζί του μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο MVP του NBA, Νίκολα Γιόκιτς ολοκληρώνοντας το ματς με double double 22 πόντων, 13 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο «Μπόγκι» μπορεί να μνημονεύεται από τους Έλληνες φιλάθλους για το... δώρο που έκανε στη «γαλανόλευκη», ωστόσο οι 30 πόντοι που σκόραρε απέναντι στο Νότιο Σουδάν ήταν υπεραρκετοί για μία πολύ σημαντική διάκριση. Ο γκαρντ των Ατλάντα Χοκς έγινε ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Σερβίας ξεπερνώντας για έναν μόλις πόντο τον Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Μπογκντάνοβιτς έφτασε τους 1.058 πόντους μετά από 11 χρόνια που φοράει το εθνόσημο και έπειτα από 71 εμφανίσεις.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });