Ο Μπατούμ ανακοίνωσε το «αντίο» του στην εθνική Γαλλίας

Ο Μπατούμ ανακοίνωσε το «αντίο» του στην εθνική Γαλλίας

Sportal newsroom 08:57 - 11.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:05 - 11.08.2024

Ένας θρύλος του ευρωπαϊκού -και όχι μόνο- μπάσκετ, είπε «αντίο» στην εθνική ομάδα του. Ο Νικολάς Μπατούμ φόρεσε για τελευταία φορά την τρικολόρ εμφάνιση, στον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο έκλεισε στον αγώνα του χρυσού μεταλλίου ανάμεσα σε Γαλλία και ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο Νίκολας Μπατούμ, που αποτελούσε έναν από τους πιο πιστούς «στρατιώτες» της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα.

«Βασιλιάς» σε όλα του: MVP του Ολυμπιακού Τουρνουά ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα ο Γιάννης

«Βασιλιάς» σε όλα του: MVP του Ολυμπιακού Τουρνουά ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα ο Γιάννης

Η Team USA έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να αναδεικνύεται MVP, την ώρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε θέση στην δεύτερη κορυφαία πεντάδα του τουρνουά.

Στα 35 του χρόνια ο βετεράνος φόργουορντ έβαλε τέλος στην παρουσία του στους «τρικολόρ», έχοντας κατακτήσει τα πάντα, όσον αφορά τα μετάλλια. Ο Μπατούμ αποτέλεσε μέλος μιας σπουδαίας φουρνιάς, που έφερε τη Γαλλία στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, κατακτώντας μεταξύ άλλων το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket του 2013, αλλά και δύο Ολυμπιακά μετάλλια το 2021 και το 2024, αμφότερα αργυρά.

«Αυτό ήταν το τελευταίο μου ματς με την Εθνική Γαλλίας. Μετά από 15 χρόνια, 4 Παγκόσμια Κύπελλα, 4 Eurobasket και 4 Ολυμπιακούς Αγώνες έκανα αυτό που έπρεπε: πήρα 7 μετάλλια. Είμαι χαρούμενος», ήταν τα λόγια του πολύπειρου NBAer.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });