Ο Λάιλς αγωνίστηκε στον τελικό των 200 μέτρων με κορωνοϊό
i

© IMAGO / Orange Pictures

Ο Λάιλς αγωνίστηκε στον τελικό των 200 μέτρων με κορωνοϊό

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:05 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:19 - 08.08.2024

Ο Νόα Λάιλς αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο σε καροτσάκι.

Το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 200 μέτρων στους Ολυμπιακούς του Παρισιού κατέκτησε ο Νόα Λάιλς. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στα 100 μέτρα ξεκίνησε πολύ καλά στο 200άρι, αλλά στο φινάλε φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις και τελικά κατέλαβε την τρίτη θέση.

Αμέσως μετά τον τραυματισμό του, ο Νόα Λάιλς φάνηκε να αντιμετωπίζει προβλήματα με την αναπνοή του και έπεσε εξαντλημένος στο ταρτάν. Ο Αμερικανός χρειάστηκε καροτσάκι προκειμένου να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Λίγο μετά τον τερματισμό στον τελικό των 200 μέτρων, η αμερικανική ομοσπονδία στίβου γνωστοποίησε ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στη Βουδαπέστη αγωνίστηκε όντας θετικός στον κορωνοϊό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, ο Νόα Λάιλς τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για «ανάρμοστη συμπεριφορά». Ωστόσο, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος της τιμωρίας του. Η τηλεοπτική κάμερα, πάντως, έπιασε τον Λάιλς να φοράει μάσκα πριν τον τελικό των 200 μέτρων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά τα 100 και τα 200 μέτρα, ο Νόα Λάιλς θα αγωνιζόταν και στη σκυταλοδρομία 4Χ100. Ωστόσο, είναι αμφίβολο αν θα κατέβει με την ομάδα των ΗΠΑ.

Ο Τεμπόγκο το χρυσό στα 200 μέτρα

Ο Λετσίλε Τεμπόγκο έκανε εντυπωσιακή κούρσα στον τελικό των 200 μέτρων στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο σπρίντερ από την Μποτσουάνα άρχισε να ανεβαίνει σταδιακά και δεν άφησε τον Νόα Λάιλς να πανηγυρίσει το double. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στα 100 μέτρα έκανε πολύ εκκίνηση στον τελικό, αλλά στα τελευταία μέτρα της κούρσας φάνηκε να ξεμείνει από δυνάμεις και έμεινε τελικά τρίτος.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Ο Λετσίλε Τεμπόγκο τερμάτισε σε 19.46 δευτερόλεπτα σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ και ρεκόρ Αφρικής. Ο χρόνος του 21χρονου σπρίντερ είναι ο πέμπτος καλύτερος όλων των εποχών στα 200 μέτρα.

Πίσω από τον αθλητή της Μποτσουάνα ήταν οι τρεις Αμερικανοί της κούρσας. Ο Κένεθ Μπεντνάρεκ τερμάτισε σε 19.62 δευτερόλεπτα παίρνοντας το ασημένιο, ο Νόα Λάιλς που με 19.70 πήρε το χάλκινο, ενώ τέταρτος τερμάτισε ο Έριον Νάιτον με 19.99.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });