Αυτός είναι ο λόγος που ο Νόα Λάιλς βάφει τα νύχια του

Νόα Λάιλς

i

© Imago

Αυτός είναι ο λόγος που ο Νόα Λάιλς βάφει τα νύχια του

Ευτυχία Οικονομίδου 11:00 - 08.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:01 - 08.08.2024

Μια επιλογή που έχει προκαλέσει αναμφίβολα πολλές απορίες. Ωστόσο, ο Νόα Λάιλς έχει τους δικούς του σημαντικούς λόγους για να βάφει τα νύχια του σε όλα αυτά τα... τρελά σχέδια.

Ο Νόα Λάιλς είναι αναμφίβολα από τους πρωταγωνιστές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα ανδρών με την απίστευτη επίδοση των 9.79 δευτερολέπτων.

Ωστόσο, ο 27χρονος Αμερικανός αθλητής του στίβου έχει διανύσει μακρύ και δύσκολο δρόμο για να φτάσει μέχρι την κορυφή, χωρίς όμως να αφήσει τα προβλήματά του να τον καταβάλουν και να τον θέσουν εκτός στόχου. «Έχω άσθμα , αλλεργίες, δυσλεξία, ΔΕΠΥ, άγχος και κατάθλιψη. Αλλά θα σου πω ότι αυτό που έχεις δεν καθορίζει τι μπορείς να γίνεις. "Γιατί όχι και εσύ!;» δημοσίευσε στον λογαριασμό του «Χ».

Η εκπληκτική ιστορία λύτρωσης του Νόα Λάιλς: Ασθμα, ΔΕΠΥ, άγχος, κατάθλιψη και ο δρόμος προς την κορυφή

Η εκπληκτική ιστορία λύτρωσης του Νόα Λάιλς: Ασθμα, ΔΕΠΥ, άγχος, κατάθλιψη και ο δρόμος προς την κορυφή

Ο Νόα Λάιλς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα ανδρών. Μετά τη νίκη του, ομολόγησε ότι έπασχε από ΔΕΠΥ, την πιο κοινή ψυχιατρική διαταραχή στην παιδική ηλικία και της οποίας τα συμπτώματα επιμένουν έως και στο 60% των περιπτώσεων στην ενήλικη ζωή. Κι όμως ο 27χρονος αθλητής κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή.

Βέβαια, πέρα από την εξομολόγησή του που έγινε viral μαζί και με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες του με τα πολύχρωμα βαμμένα νύχια του. Τι τον έχει ωθήσει σε αυτή την επιλογή; Είναι απλώς μία έκφραση του στυλ του (το οποίο προσέχει έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερα) ή σημαίνει κάτι παραπάνω από αυτό;

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 του Παρισιού δεν ήταν οι πρώτοι στους οποίους επέλεξε ο Λάιλς να βάψει τα νύχια του, αλλά είναι κάτι που το κάνει σε πολλά αθλητικά events με κάθε σχέδιο να έχει την δική του ξεχωριστή σημασία. Ο 27χρονος Αμερικανός αθλητής έχει κάνει αυτή την επιλογή ως μία έκφραση της δημιουργικότητάς του, αλλά και του χαρακτήρα και των συναισθημάτων του.

© Imago

Τα έντονα χρώματα και σχέδια δίνουν ώθηση στην αυτοπεποίθησή του, ενώ του χαρίζουν έναν πιο... ανάλαφρο χαρακτήρα και του υπενθυμίζουν τον δύσκολο δρόμο που έχει διανύσει. «Έχω τόση αυτοπεποίθηση, που δε με νοιάζει τι λένε. Έχει πλάκα μερικές φορές», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Λάιλς για τα σχόλια που δέχεται για τα βαμμένα του νύχια. Παράλληλα, ο ίδιος θέλει να περάσει κι ένα μήνυμα αμφισβήτησης στους παραδοσιακούς κανόνες των φύλων, ενώ θέλει να εμπνεύσει κι άλλους να αγκαλιάσουν τις μοναδικές τους ταυτότητες και να εκφραστούν ελεύθερα.

Στον τελικό των 100 μέτρων ανδρών το σετ νυχιών που επέλεξε ήταν εμπνευσμένο από τη σημαία των ΗΠΑ συνδυάζοντας το κόκκινο, το μπλε και το λευκό χρώμα μαζί με μερικά σχέδια. Στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων είχε κάνει μία διαφορετική επιλογή με βάση το λευκό χρώμα και τη λέξη «είδωλο» να αναγράφεται.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });