Νόα Λάιλς: Ο λόγος που ο πιο αγαπητός Αμερικανός είναι αυτός που τον περιμένουν οι συμπατριώτες του στη γωνία

Νόα Λάιλς

i

© Imago

Νόα Λάιλς: Ο λόγος που ο πιο αγαπητός Αμερικανός είναι αυτός που τον περιμένουν οι συμπατριώτες του στη γωνία

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:14 - 05.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:14 - 05.08.2024

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Νόα Λάιλς και το σχόλιό του για το NBA που επανήλθε στο προσκήνιο μετά τη νίκη του στον τελικό των 100 μέτρων.

Ένα από τα ονόματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της αθλητικής επικαιρότητας τις τελευταίες ώρες, είναι δίχως αμφιβολία αυτό του Νόα Λάιλς. Ο Αμερικανός σπρίντερ πανηγύρισε την πρωτιά στον τελικό των 100 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, το πρώτο για τις ΗΠΑ στο αγώνισμα αυτό από το 2004.

Μάλιστα, η κούρσα αυτή θα μνημονεύεται για χρόνια, καθώς στο τέλος της «έσπασαν» καρδιές, με τον Λάιλς να χαμογελάει στο φινάλε και με τον Τζαμαϊκανό Κισέιν Τόμπσον να χάνει το χρυσό για μόλις 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Όταν ο Νόα Λάιλς κατέκρινε τους… παγκόσμιους πρωταθλητές του NBA

Ο Νόα Λάιλς αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς Αμερικανούς, την ίδια ώρα που οι συμπατριώτες του τον περιμένουν στη γωνία. Αφορμή αποτελούν τα σχόλιά του σχετικά με το NBA και τους «Παγκόσμιους Πρωταθλητές», τα οποία σήκωσαν... θύελλα αντιδράσεων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του Μουντομπάσκετ 2023, μετά τον αποκλεισμό τους από τη Γερμανία, η οποία τελικά κατέκτησε το τρόπαιο. Αυτός ο αποκλεισμός αποτέλεσε τη δεύτερη συνεχόμενη αποτυχία της αμερικανικής ομάδας σε αυτήν τη διοργάνωση, επιβεβαιώνοντας, κατά κάποιον τρόπο, τα λόγια του Λάιλς.

Ο ίδιος μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στη Βουδαπέστη το 2023, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Με ενοχλεί όταν βλέπω στους τελικούς του NBA να αποκαλούνται Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Ποιανού; Των Ηνωμένων Πολιτειών; Μην με παρεξηγείτε, αγαπώ τις ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν είναι ο κόσμος.Εμείς είμαστε ο κόσμος, έχουμε σχεδόν κάθε χώρα να παλεύει για τη σημαία της, να δίνει τα πάντα. Δεν υπάρχουν σημαίες στο NBA».

Όπως αναμενόταν, η τοποθέτησή του δεν πέρασε απαρατήρητη από κανέναν, ενώ μεγάλοι αστέρες του NBA, όπως οι Κέβιν Ντουράντ και Ντρέιμοντ Γκριν, είχαν κατακρίνει τις δηλώσεις του.

Από την άλλη, ο Λάιλς με τα λεγόμενά του μπήκε στην καρδιά αρκετών ανθρώπων εκτός Αμερικής, με τον ίδιο να βρίσκει το θάρρος και να λέει κάτι που δεν ακούμε συχνά.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });