«Φιάσκο» στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Η πιο σημαντική μέρα του Νοτίου Σουδάν παραλίγο να... καταστραφεί (vid)
i

© FIBA

«Φιάσκο» στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Η πιο σημαντική μέρα του Νοτίου Σουδάν παραλίγο να... καταστραφεί (vid)

Ευτυχία Οικονομίδου 12:40 - 28.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:30 - 28.07.2024

Αυτά δεν γίνονται συχνά και γενικά καλό είναι να μην γίνονται. Αντί η ανάκρουση του εθνικού ύμνου του Νοτίου Σουδάν να προκαλέσει συγκίνηση στους παίκτες, προκάλεσε απορία μόλις συνειδητοποίησαν ότι είναι λάθος.

Η πιο σημαντική μέρα στην μπασκετική ιστορία του Νοτίου Σουδάν έφτασε και αυτή είναι η πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά, όπου αντιμετωπίζει το Πουέρτο Ρίκο. Η εθνική ομάδα του Νοτίου Σουδάν πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, όμως αυτό που της επιφύλασσε η πρώτη μέρα δεν το περίμενε κανείς.

Όταν οι παίκτες στοιχήθηκαν για την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, άπαντες σοκαρίστηκαν μόλις άκουσαν στα μεγάφωνα τον ύμνο του Σουδάν. Οι φίλοι της ομάδας αμέσως αντέδρασαν και φώναξαν για το σοβαρότατο αυτό λάθος κουνώντας τις σημαίες τους μέχρι να διορθωθεί ο ύμνος. Το Νότιο Σουδάν που κέρδισε την ανεξαρτησία του μόλις το 2011 μετά από έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, που κόστισε τη ζωή σε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, έχει τον δικό του ξεχωριστό ύμνο που έπρεπε να παίξει πριν την εκκίνηση της αναμέτρησης.

Γιάννης και «Παπ» χρειάζονται συμπαραστάτες: Έβαλαν σχεδόν τους διπλάσιους πόντους απ' ότι όλοι οι υπόλοιποι μαζί

Γιάννης και «Παπ» χρειάζονται συμπαραστάτες: Έβαλαν σχεδόν τους διπλάσιους πόντους απ' ότι όλοι οι υπόλοιποι μαζί

Η πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ για την Ελλάδα μπορεί να είχε τα αρνητικά της, είχε όμως και τα καλά της και μέσα σε αυτά φιγουράρει το συγκινητικό δίδυμο του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Κώστα Παπανικολάου που μαζί προσέφεραν 51 πόντους στην προσπάθεια της Εθνικής κόντρα στον Καναδά.

Μπορεί η συγκεκριμένη στιγμή να ήταν άβολη και προσβλητική για την ιστορία του Νοτίου Σουδάν, ωστόσο μέχρι να βρεθεί ο... σωστός ύμνος όλοι οι φίλαθλοι που βρίσκονταν μέσα στο στάδιο Πιερ Μορουά έδειξαν την υποστήριξή τους στην ομάδα με τους παίκτες του Πουέρτο Ρίκο να σιγοντάρουν αυτή την κίνηση του κόσμου.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });