Ο Ντάντε Έξουμ άντεξε τον πόνο και φώναξε «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον πιο αδιανόητο τρόπο

Ντάντε Έξουμ

Ο Ντάντε Έξουμ άντεξε τον πόνο και φώναξε «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον πιο αδιανόητο τρόπο

Χρήστος Τσάλτας 09:15 - 05.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:15 - 05.08.2024

Παρ' ότι υπήρχε αμφιβολία για την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες έως και την τελευταία στιγμή, ο Ντάντε Έξουμ φώναξε «παρών». Και ξεπέρασε τον πόνο με τρόπο που ελάχιστοι το κάνουν.

Στο στρατόπεδο της εθνικής ομάδας της Αυστραλίας υπήρχε πονοκέφαλος έως την τελευταία στιγμή, πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό γιατί ο Ντάντε Έξουμ πονούσε στο δάχτυλο, σε μια κατάσταση που έθεσε την συμμετοχή του στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του κόσμου σε σοβαρό κίνδυνο.

Ο Αυστραλός γκαρντ έκανε πολλαπλές θεραπείες για να είναι σε θέση να αγωνιστεί και να ενισχύσει την ομάδα του Μπράιαν Γκούριαν. Ο έμπειρος κόουτς είχε ξεκάθαρο πλάνο για τον γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς και η παρουσία του ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική. Έτσι, ο Έξουμ όχι απλώς δεν έχασε το κουράγιο του, αλλά ενίσχυσε κανονικά τους Boomers.

Αυτά είναι τα ζευγάρια των προημιτελικών - Με ποιον παίζει η Εθνική αν περάσει τη Γερμανία

Αυτά είναι τα ζευγάρια των προημιτελικών - Με ποιον παίζει η Εθνική αν περάσει τη Γερμανία

Η πρόκριση στα προημιτελικά ήρθε για την Εθνική ομάδα, που ετοιμάζεται για το μεγάλο παιχνίδι με την Γερμανία, στο remake του προημιτελικού του EuroBasket 2023. Και στο... βάθος Σάι ή Ουεμπανιαμά.

Τώρα ετοιμάζεται για τον μεγάλο προημιτελικό κόντρα στην Σερβία, στην Accor Arena του Παρισιού. Έχοντας ξεπεράσει πλήρως τον πόνο και την αγωνία για το αν θα είναι διαθέσιμος ή όχι στα μεγάλα παιχνίδια της χώρας του.

Για να μπορέσει να είναι σε θέση να αγωνιστεί μάλιστα πήρε παράδειγμα από μια οδυνηρή κατάσταση. Διότι είδε έναν παίκτη χόκεϊ να κόβει το δάχτυλό του και να παίζει, όπως παραδέχτηκε. Κάτι που του έδωσε ψυχολογική ανάταση να αντέξει τον πόνο και να ενισχύσει την χώρα του, στην προσπάθεια για διάκριση.

«Δεν ήξερα τι να κάνω. Φώναζα στα αποδυτήρια από τον πόνο. Το πρώτο μου τουρνουά με την Αυστραλία ήταν το 2014 και έκτοτε δεν ξανάπαιξα με την εθνική μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2021. Σκεπτόμενος πως είχα μείνει εκτός για όλο αυτό το διάστημα και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι να έρχονται, σίγουρα πόνεσε πολύ. Και μετά είδα τον παίκτη του χόκεϊ να κόβει το δάχτυλό του για να παίξει και σκέφτηκα πως θα μπορούσα να παίξω», ήταν τα λόγια του.

Η παρουσία του 29χρονου γκαρντ των Μάβερικς αποδείχθηκε καταλυτική στη φάση των ομίλων, συμβάλλοντας στην πρόκριση της Αυστραλίας στα προημιτελικά, ως δεύτερη από τον όμιλο, στον οποίο βρέθηκε αντιμέτωπη με την Εθνική μας ομάδα. Ο Έξουμ στα παιχνίδια της πρώτης φάσης μέτρησε 10,5 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 3,5 ασίστ, ενώ σούταρε με 44,4% στα σουτ εντός πεδιάς.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });