Η ΕΟΕ για το κρούσμα ντόπινγκ στο Παρίσι: «Προσωρινός αποκλεισμός και αποχώρηση από το Ολυμπιακό χωριό»
i

© IMAGO / Bildbyran

Η ΕΟΕ για το κρούσμα ντόπινγκ στο Παρίσι: «Προσωρινός αποκλεισμός και αποχώρηση από το Ολυμπιακό χωριό»

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:35 - 05.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:46 - 05.08.2024

Η ΕΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το κρούσμα ντόπινγκ που εντοπίστηκε σε μέλος της ελληνικής αποστολής του στίβου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Σε προσωρινό αποκλεισμό της αθλήτριας που βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία προχώρησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ζητήθηκε από την αθλήτρια να αποχωρήσει από το Ολυμπιακό χωριό.

Η ΕΟΕ αναφέρει ότι ενημερώθηκε από τον ΕΟΚΑΝ για την ύπαρξη θετικού δείγματος λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ώρα Γαλλίας. Πλέον, η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της αφού μετά την αποχώρηση της αθλήτριας από το Ολυμπιακό χωριό αναμένεται να γίνει γνωστή και η τιμωρία της. Το πιο πιθανό είναι, πάντως, να αποκλειστεί από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για τέσσερα χρόνια.

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δηλώνει ότι ενημερώθηκε από τον ΕΟΚΑΝ στις 13.49 ώρα Γαλλίας για θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ μέλους της Ολυμπιακής Ομάδας στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΚΑΝ επιβάλλεται άμεσα προσωρινός αποκλεισμός στο συγκεκριμένο άτομο και ως εκ τούτου η ΕΟΕ ζήτησε την αποχώρηση του από το Ολυμπιακό Χωριό», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΕ.

Κρούσμα ντόπινγκ στην ελληνική Ολυμπιακή ομάδα

Δεύτερο σοκ έρχεται στον ελληνικό αθλητισμό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων. Λίγο πριν την τελετή έναρξης, το θετικό δείγμα της Κυριακής Φιλτισάκου αναστάτωσε την ελληνική αποστολή.

Η Ελληνίδα βαδίστρια, που ομολόγησε μέσω δήλωσής της, ότι εκείνη είχε βρεθεί σε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, αποκλείστηκε από τους αγώνες και δεν ταξίδεψε στο Παρίσι. Λίγες ημέρες αργότερα, δεύτερο θετικό δείγμα ντόπινγκ Ελληνίδας αθλήτριας έρχεται στην επιφάνεια.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες πρόκειται για αθλήτρια του στίβου. Η εν λόγω αθλήτρια αγωνίστηκε κανονικά, παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε τόσο ο ΣΕΓΑΣ όσο και η ΕΟΕ για το θετικό δείγμα. Η ποινή που αντιμετωπίζει η αθλήτρια είναι τέσσερα χρόνια αποκλεισμός από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });