Αφγανός τζουντόκα βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία
i

© IMAGO / PanoramiC

Αφγανός τζουντόκα βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία

Πηνελόπη Παπαδήμου 11:46 - 03.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:46 - 03.08.2024

Δεύτερο κρούσμα ντόπινγκ εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού.

Ο Αφγανός τζουντόκα Μοχάμαντ Σαμίν Φαϊζάντ βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας σε έλεγχο ντόπινγκ που του έγινε στους Ολυμπιακούς αγώνες, όπως ανακοίνωσε ο διεθνής οργανισμός ελέγχων. Ο 22χρονος αθλητής είναι μέλος της ομάδας των έξι Αφγανών που προσκλήθηκαν από την ΔΟΕ στο Παρίσι και προπονείτο στην χώρα του.

Ο έλεγχος έγινε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων και συγκεκριμένα στη φάση των «16» του τζούντο. Ο Φαϊζάντ βρέθηκε θετικός σε χρήση της ουσίας στανοζολόλη, ένα αναβολικό στεροειδές, που είναι μία από τις ουσίες που απαγορεύονται από τον παγκόσμιο κώδικα αντιντόπινγκ.

«Το δείγμα συλλέχτηκε από τον διεθνή οργανισμών ελέγχων υπό την αρχή ελέγχου και διαχείρισης αποτελεσμάτων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC) κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου αντιντόπινγκ εντός αγώνων στις 30 Ιουλίου 2024 στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια των αγώνων της κατηγορίας -81 κιλών στο τζούντο Το αποτέλεσμα αναφέρθηκε από το διαπιστευμένο από τον WADA εργαστήριο του Παρισιού την 1η Αυγούστου 2024.

Γιατί οι κολυμβητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες φορούν χοντρά μπουφάν πριν πέσουν στην πισίνα;
SPORT+

09:28 - 03.08.2024

Γιατί οι κολυμβητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες φορούν χοντρά μπουφάν πριν πέσουν στην πισίνα;

Η δύο φορές Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση Ρίγκαν Σμιθ έκανε την εμφάνισή της στην πισίνα, πριν από τον ημιτελικό στα 200 μέτρα πεταλούδα, μοιάζοντας έτοιμη να προστατευτεί από την κακοκαιρία μιας χειμωνιάτικης μέρας στην πατρίδα της, τη Μινεσότα.

Ο αθλητής έχει ενημερωθεί για την υπόθεση και έχει τεθεί προσωρινά σε αναστολή μέχρι την επίλυση του θέματος σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ και τους Κανόνες Αντιντόπινγκ της ΔΟΕ που ισχύουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024. Αυτό σημαίνει ότι ο αθλητής αποτρέπεται από αγώνες, προπόνηση, προπόνηση ή συμμετοχή σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Ο αθλητής έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει την επιβολή της προσωρινής αναστολής ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου Αθλητισμού (CAS)– Τμήματος Αντιντόπινγκ. Ο αθλητής έχει επίσης δικαίωμα να ζητήσει την ανάλυση του δεύτερου δείγματος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρώτο κρούσμα ντόπινγκ που ανακοινώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ήταν επίσης στο τζούντο και αφορούσε στον Ιρακινό, Σατζάντ Σεχέν.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });