Θετικό δείγμα σε Ελληνίδα αθλήτρια του στίβου στο Παρίσι
i

© Intime

Θετικό δείγμα σε Ελληνίδα αθλήτρια του στίβου στο Παρίσι

Sportal newsroom 18:48 - 05.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:29 - 05.08.2024

Θετικό δείγμα ντόπινγκ βρέθηκε σε Ελληνίδα αθλήτρια του στίβου που βρίσκεται στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Δεύτερο σοκ έρχεται στον ελληνικό αθλητισμό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων. Λίγο πριν την τελετή έναρξης, το θετικό δείγμα της Κυριακής Φιλτισάκου αναστάτωσε την ελληνική αποστολή.

Η Ελληνίδα βαδίστρια, που ομολόγησε μέσω δήλωσής της, ότι εκείνη είχε βρεθεί σε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, αποκλείστηκε από τους αγώνες και δεν ταξίδεψε στο Παρίσι. Λίγες ημέρες αργότερα, δεύτερο θετικό δείγμα ντόπινγκ Ελληνίδας αθλήτριας έρχεται στην επιφάνεια.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες πρόκειται για αθλήτρια του στίβου. Η εν λόγω αθλήτρια αγωνίστηκε κανονικά, παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε τόσο ο ΣΕΓΑΣ όσο και η ΕΟΕ. Η ποινή που αντιμετωπίζει η αθλήτρια είναι τέσσερα χρόνια αποκλεισμός από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

Όπως είναι λογικό, στην ελληνική αποστολή επικρατεί μεγάλη αναστάτωση αφού πρόκειται για δεύτερο κρούσμα ντόπινγκ μέσα στην αποστολή εντός λίγων ημέρων. Λίγο μετά τη γνωστοποίηση της είδησης, η ΕΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση.

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δηλώνει ότι ενημερώθηκε από τον ΕΟΚΑΝ στις 13.49 ώρα Γαλλίας για θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ μέλους της Ολυμπιακής Ομάδας στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΚΑΝ επιβάλλεται άμεσα προσωρινός αποκλεισμός στο συγκεκριμένο άτομο και ως εκ τούτου η ΕΟΕ ζήτησε την αποχώρηση του από το Ολυμπιακό Χωριό», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΕ.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });