Παράνοια: Ο Ντουπλάντις έφτασε στα 6,31 στο άλμα του παγκόσμιου ρεκόρ (pic)
i

© IMAGO / ZUMA Press Wire

Παράνοια: Ο Ντουπλάντις έφτασε στα 6,31 στο άλμα του παγκόσμιου ρεκόρ (pic)

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:01 - 06.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:12 - 06.08.2024

Ο Μόντο Ντουπλάντις βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ με ένα εκπληκτικό άλμα.

Ο Μόντο Ντουπλάντις βρίσκει κάθε φορά τρόπο να ξεπερνάει τον εαυτό του. Ο Σουηδός αθλητής του άλματος επί κοντώ βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο στον τελικό του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς αγώνες σε μία στιγμή που θα μείνει στην ιστορία.

Ο Ντουπλάντις, χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, έκανε έναν τέλειο αγώνα μέχρι τα 6 μέτρα έχοντας μόνο επιτυχημένες προσπάθειες. Έχοντας καπαρώσει το χρυσό μετάλλιο και στο Παρίσι ανέβασε τον πήχη στα 6,10 μέτρα για να κάνει δικό του το Ολυμπιακό ρεκόρ που ανήκε στον Τιάγκο Μπραζ από τη διοργάνωση του Τόκιο.

Ο Ντουπλάντις πέρασε με χαρακτηριστική άνεση το συγκεκριμένο ύψος κι στη συνέχεια επέλεξε να δοκιμάσει στα 6,25 μέτρα για να βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Ντουπλάντις είχε δύο άκυρες προσπάθειες, αλλά το τρίτο του άλμα ήταν αψεγάδιαστο ξεσηκώνοντας το κοινό που βρέθηκε στο Ολυμπιακό στάδιο του Παρισιού.

Το άλμα του Ντουπλάντις ήταν τόσο τέλειο, που σύμφωνα με ανάρτηση της παγκόσμιας ομοσπονδίας έφτασε τα 6,31 μέτρα αφού πέσαμε τον πήχη κατά 6,72 εκατοστά

Ο Ντουπλάντις μετά το φινάλε του τελικού του επί κοντώ αποθέωσε τον Εμμανουήλ Καραλή για το επίπεδό του, τονίζοντας ότι τον πίεσε να φτάσει εδώ που είναι σήμερα. «Είναι φανταστικό να είσαι σε τέτοιο επίπεδο μαζί με τον Μανόλο, γιατί ήταν το πιο σημαντικό κομμάτι μου όταν ήμασταν παιδιά, εκεί στα 15 με 16. Πιέζαμε ο ένας τον άλλο πολύ σκληρά, ήταν ο καλύτερος μου εχθρός πολλές φορές. Αυτό με βοήθησε και με πίεσε για να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα. Αυτοί οι δύο τύποι (εννοώντας και τον Αμερικανό Κέντρικς) με έκαναν να φτάσω εδώ και να κάνω αυτά τα πράγματα και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό», είπε ο Σουηδός ρέκορντμαν.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });