Ντουράντ για Κάρι: «Ο Θεός ήταν μαζί του και μαζί μας μέσω του Στεφ»
i

© FIBA

Ντουράντ για Κάρι: «Ο Θεός ήταν μαζί του και μαζί μας μέσω του Στεφ»

Sportal newsroom 15:42 - 09.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:59 - 09.08.2024

Ο Στεφ Κάρι ήταν ο παίκτης εκείνος που οδήγησε την Team USA στη νίκη κόντρα στη Σερβία και ο Κέβιν Ντουράντ δε γινόταν να μην το αναγνωρίσει.

Η Σερβία όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την νέα «Dream Team», αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης του ημιτελικού του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ κρατούσε το προβάδισμα στα χέρια της φτάνοντας μάλιστα τη διαφορά και στους 17 πόντους (25-42 στο δεύτερο δεκάλεπτο). Μέχρι και το 37ο λεπτό του παιχνιδιού η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς είχε τα ηνία και βάδιζε προς την πρόκριση, όμως οι παλιές... καραβάνες της Team USA είχαν άλλα σχέδια.

Σίγουρα η συμβολή του Τζοέλ Εμπίντ στην ομάδα του Στιβ Κερ ήταν τεράστια με τον Καμερουνέζο σταρ να ολοκληρώνει τον ημιτελικό με 19 πόντους και 2/3 τρίποντα, ωστόσο η απόλυτη ανατροπή ήρθε δια χειρός ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στεφ Κάρι και Κέβιν Ντουράντ.

Ο Πέσιτς τρελάθηκε με τα 9 τρίποντα του Κάρι και πήγε να... παίξει άμυνα - Τον τράβηξε συνεργάτης του (vid)

Ο Πέσιτς τρελάθηκε με τα 9 τρίποντα του Κάρι και πήγε να... παίξει άμυνα - Τον τράβηξε συνεργάτης του (vid)

Η εμφάνιση του Στεφ Κάρι κόντρα στην Σερβία ήταν τόσο εξωπραγματική, που μέχρι και ο ίδιος ο Σβέτισλαβ Πέσιτς ήθελε να μπει μέσα στο παρκέ να παίξει... άμυνα.

Ο σταρ των Φοίνιξ Σανς δεν έχασε την ευκαιρία να πλέξει το... εγκώμιο του πρώην συμπαίκτη του από του Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, που σκόραρε 36 πόντους με 9/14 τρίποντα για να οδηγήσει τις ΗΠΑ στον μεγάλο τελικό απέναντι στην οικοδέσποινα Γαλλία (Σάββατο 10/08, 22:30).

Οι δηλώσεις του Κέβιν Ντουράντ:

Για την εμφάνιση του Στεφ Κάρι: «Ήταν μία θεϊκή εμφάνιση! Ένιωθε ότι δυσκολευόταν κατά τη διάρκεια του τουρνουά, αλλά πάντα λέγαμε το ίδιο: κάθε βράδυ μπορεί να εμφανιστεί κάποιος άλλος. Το έδειξε με τον τρόπο του.

Ο Θεός ήταν μαζί του και μαζί μας μέσω του Στεφ. Βρισκόταν παντού, με τα συνεχόμενα σουτ, το κλέψιμο στο τέλος, το λέι απ που καθόρισε το ματς. Ήταν ένα από του σπουδαιότερα παιχνίδια που τον έχω δει να παίζει!».

Για τη δική του απόδοση: «Ένιωσα πως έμπαινα κι έβγαινα διαρκώς από το ρυθμό του αγώνα. Έκαναν καλή δουλειά με την άμυνα ζώνης. Προσπάθησα να μείνω στο παιχνίδι με την άμυνα και να βάλω δύο σουτ στην τέταρτη περίοδο».

Για το πως οι Σέρβοι βρέθηκαν μπροστά: «Έβαλαν μερικά δύσκολα σουτ στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά από το τρίποντο. Ειδικά στο τέλος της τρίτης περιόδου μας “χτύπησαν” σκληρά. Προσπαθήσαμε να μην μας αποθαρρύνουν. Ήμασταν κάτω αλλά συνεχίσαμε. Ξέραμε πως με την άμυνα μας θα κερδίζαμε το παιχνίδι». 

Για τον τελικό με τη Γαλλία: «Είναι μία ακόμα “σκυλομαχία” μπροστά μας. Παίζουν στο γήπεδο τους και ξέρουμε πως θα είναι το κοινό.Νιώθω ενθουσιασμό για αυτό, όλοι είμαστε. Ήταν σπουδαίο το τεστ με τη Σερβία και ξέρουμε από τι υλικό είμαστε φτιαγμένοι. Μείναμε πίσω με μεγάλη διαφορά και το γυρίσαμε, οπότε τώρα είμαστε προετοιμασμένοι για όλα».

Για το πώς νιώθει όταν παίζει με την Team USA: «Λατρεύω να παίζω για την πατρίδα μου, να εκπροσωπώ τη χώρα μου. Όπως όλοι μας.Βλέπεις πόση περηφάνια υπάρχει για τη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέπεις το κοινό να τραγουδάει τους εθνικούς ύμνους. Παίξαμε με τη Βραζιλία και είδα τους φανς πόσο περήφανοι αισθάνονταν.Πολλά άσχημα συμβαίνουν στη χώρα μας, αλλά και αρκετά σπουδαία. Αγαπάμε την αδελφοσύνη μεταξύ μας. Θα θυμόμαστε για πάντα αυτές τις εμπειρίες για το υπόλοιπο της ζωής μας. Οπότε προσπαθούμε να κερδίσουμε το περισσότερο από όλο αυτό. Ειδικά σε αυτήν την περίοδο της ιστορίας στις ΗΠΑ».

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });