Ντούσκος: «Βήμα - βήμα για να φτάσουμε μέχρι τη διεκδίκηση του μεταλλίου»

Ντούσκος: «Βήμα - βήμα για να φτάσουμε μέχρι τη διεκδίκηση του μεταλλίου»

Sportal newsroom 11:26 - 27.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 27.07.2024

Χαμηλούς τόνους κρατάει ο Στέφανος Ντούσκος μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του σκιφ στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο Στέφανος Ντούσκος έκανε εξαιρετική εκκίνηση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Έλληνας αθλητής κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον πρώτο προκριματικό του σκιφ και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Ο Στέφανος Ντούσκος, που υπερασπίζεται το χρυσό μετάλλιο, στις πρώτες του δηλώσεις στην ΕΡΤ σημείωσε ότι θα πηγαίνει βήμα - βήμα μέχρι το μετάλλιο. Ο προημιτελικός του Έλληνα αθλητή θα γίνει την Τρίτη 30 Ιουλίου.

«Ξέρουμε ότι εγώ ο Νεοζηλανδός και κάποιοι άλλοι είναι στην κορυφή. Κοντραριστήκαμε στην πρώτη κούρσα, είναι νωρίς ακόμα. Ο στόχος επετεύχθη να περάσουμε στην προημιτελική φάση. Βήμα - βήμα θα κάνουμε και κάποιες αλλαγές για να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση για να φτάσουμε μέχρι τη διεκδίκηση του μεταλλίου», ανέφερε αρχικά ο Στέφανος Ντούσκος.

Για το αν έκανε κακή εκκίνηση, ο Έλληνας αθλητής σημείωσε: «Κακή δεν θα το έλεγα. Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ο Νεοζηλανδός είναι ένα δυνατό παιδί, πάνω από δύο μέτρα. Προσπάθησα να κρατηθώ κοντά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά στα 1.000 μέτρα. Ο στόχος είναι να περάσω κάθε βήμα. Στον τελικό άμα φτάσουμε είναι όλα ανοικτά».

Για το αν είχε άγχος που ξεκινούσε αυτός την προσπάθεια της ελληνικής αποστολής, ο Στέφανος Ντούσκος σημείωσε: «Ένα άγχος το είχα. Κάνεις προπόνηση καθημερινά για τα επόμενα τρία χρόνια για να είσαι στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Ενώ το μυαλό σου να είναι εκεί μπορεί να μην ανταποκριθεί το σώμα σου».

«Σίγουρα δεν με επηρεάζουν οι καιρικές συνθήκες. Είμαστε καλύτεροι από κάποιους που είναι στα δύο μέτρα, ξέρουμε να κάνουμε καλύτερη κουπιά. Το καλύτερο είναι να έχουμε κυματισμό και μπορούμε να τους χτυπήσουμε. Ελπίζουμε στις επόμενες φάσεις να έχει καλύτερο κύμα», κατέληξε ο Έλληνας αθλητής για τις καιρικές συνθήκες.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });