Ποια είναι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες
i

© Intime

Ποια είναι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες

Οι μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, που θα είναι μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σημαιοφόροι της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα είναι οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η Ελληνίδα βαδίστρια επελέγη μετά από ψηφοφορία ανάμεσα στην ίδια, τη Μαρία Σάκκαρη, την Ευαγγελία Πλατανιώτη και τη Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ζει και προπονείται στην Καρδίτσα, την ιδιαίτερη πατρίδα της. Η 40χρονη βαδίστρια έμεινε μακριά από τον αθλητισμό για πάρα πολλά χρόνια προκειμένου να ενισχύσει την οικογένειά της, αφού εργαζόταν στην επιχείρηση εστίασης που διατηρεί η οικογένεια.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ετοιμάζεται για την τρίτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες. Η κορυφαία της Ολυμπιακή παρουσία ήταν στο Τόκιο, όπου είχε καταλάβει την όγδοη θέση.

Η κορυφαία χρονιά της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη ήταν το 2022 όταν κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στα 20 χλμ και τα 35χλμ βάδην στο ευρωπαϊκό του Μονάχου. Οι διακρίσεις αυτές την έφεραν διεκδικήτρια του βραβείου της αθλήτρια της χρονιάς από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου ενώ ψηφίστηκε κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια για το 2023 από τους αθλητικούς συντάκτες. To 2023 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Είναι κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στα 20 χιλιόμετρα βάδην.

«Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη γεννήθηκε στην Καρδίτσα 21 Μαρτίου, 1984. Εκεί ζει και γυμνάζεται, μέχρι και σήμερα, με εξαίρεση την τελευταία διετία (2023-2024), όπου μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας. Έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ομάδα σε διεθνείς διοργανώσεις όλων των κατηγοριών. Για ένα μεγάλο διάστημα είχε σταματήσει το βάδην και τον πρωταθλητισμό, όπως φάνηκε όμως ήταν μια απλή παύση, καθώς επέστρεψε δριμύτερη και οι επιτυχίες άρχισαν να έρχονται η μια μετά την άλλη.

Έχει συμμετάσχει σε δυο Ολυμπιακούς Αγώνες (2016, 2021), σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ήταν «χάλκινη» το 2013 στους Μεσογειακούς Αγώνες, κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων (2021) και το Αργυρό μετάλλιο στην ομαδική βαθμολογία τόσο στο Παγκόσμιο (2022) όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων (2021), ενώ το 2021 ήταν όγδοη στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Αναμφίβολα η χρονιά της ήταν το 2022, αφού κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια (20 χλμ. και 35 χλμ. βάδην) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, πετυχαίνοντας κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχε κάνει κανένας Έλληνας αθλητής και αθλήτρια. Νωρίτερα στη σεζόν ήταν τέταρτη στο Παγκόσμιο του Όρεγκον.

Επιπλέον, η Αντιγόνη είναι πτυχιούχος Γυμναστικής Ακαδημίας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και αυτή τη στιγμή κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Αθλητισμού για ΑΜΕΑ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου», αναφέρει η ΕΟΕ για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });