Λαρεντζάκης για το συμβάν με τον Σάι: «Έπεσα πάνω στον ξάδελφό του και εκείνος παρεξηγήθηκε»

Φωτ. IMAGO

Λαρεντζάκης για το συμβάν με τον Σάι: «Έπεσα πάνω στον ξάδελφό του και εκείνος παρεξηγήθηκε»

Γιώργος Γαβριλάκης 15:33 - 29.07.2024 / Ανανεώθηκε: 15:56 - 29.07.2024

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης βάζει τον πήχη ψηλά και πριν το ματς με την Ισπανία ενημερώνει πως πρέπει «να κρατήσουμε τα καλά στοιχεία από το ματς κόντρα στον Καναδά», ενώ αναφέρθηκε και στην ένταση που δημιουργήθηκε στο τέλος του πρώτου ματς στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις του κόουτς Βασίλη Σπανούλη ήταν και αυτές του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος στην τελευταία προπόνηση πριν από το ματς της Τρίτης (30/7, 12:00, ΕΡΤ) κόντρα στην Ισπανία, αυτό που περιμένει να δει από την αφεντιά του και τους συμπαίκτες του είναι «το καλό πρόσωπο του δευτέρου ημιχρόνου κόντρα στον Καναδά. Πρέπει να παίξουμε την ίδια άμυνα να έχουμε την ίδια πίστη και μεγάλη αποφασιστικότητα».

Θα πρέπει επίσης η «επίσημη αγαπημένη» να ξεχάσει μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Τότε που «αρχίσαμε το ματς λίγο νωθρά, δεν ήμασταν αυτοί που... έπρεπε», είπε ενώ για την Ισπανία ανέφερε πως «παίζει ένα τελείως ευρωπαϊκό μπάσκετ, σαν το δικό μας και πιστεύω πως έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να νικήσουμε. Όλες οι ομάδες έχουν αδυναμίες, θεωρώ πως πρέπει να αντιμετωπίζεις την Ισπανία με πίεση, με δυναμικές επαφές, να παίξουμε με ένταση στην άμυνα για να βρούμε ανοιχτούς χώρους στο transition, αλλά να πάμε και αποφασιστικά στα επιθετικά ριμπάουντ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο 31χρονος γκαρντ του Ολυμπιακού, ο οποίος προσφέρει έξτρα εμπειρία στην εθνική ομάδα, αναφέρθηκε και στη φάση με την οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη υποχρέωση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τότε που ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ παρεξηγήθηκε μαζί του και τώρα ο «Λάρυ» απάντησε πως «έπεσα κατά λάθος πάνω στον ξάδερφό του (Νικέιλ Αλεξάντερ-Ουόκερ) και ήρθε κατευθείαν και μου μίλησε. Εγώ δεν αντέδρασα καν. Ήρθε εκείνος, είπε τα δικά του και τελείωσε. Δεν έγινε κάτι, δεν είπα κάτι».

O Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ προσπαθεί στο Παρίσι να καταφέρει αυτό που δεν έκανε η μητέρα του στην Βαρκελώνη (vids)

O Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ προσπαθεί στο Παρίσι να καταφέρει αυτό που δεν έκανε η μητέρα του στην Βαρκελώνη (vids)

Η μητέρα του, Τσαρμέιν Γκίλτζιους, αγωνίστηκε (χωρίς διάκριση) στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, ως η σπρίντερ από τα νησιά Αντίγκουα και Μπαρμπούντα. Τώρα το... τέκνο της, Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, με τον Καναδά, αφού πρώτα τον τοποθέτησε για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια στην κορυφαία διοργάνωση, είναι τόσο αποφασισμένος για ένα μετάλλιο, σε σημείο που τσακώθηκε με τον Λαρεντζάκη, όταν ο γκαρντ του Ολυμπιακού... προκάλεσε τον συμπαίκτη και ξάδελφό του.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε επίσης και για την συνολική εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων, κάτι που βιώνει πρώτη φορά στη ζωή του και σύμφωνα με όσα έχει δει τις πρώτες 3-4 μέρες στο Παρίσι, αλλά και στη Λιλ που διεξάγονται οι αγώνες μπάσκετ της πρώτης φάσης «είναι κάτι διαφορετικό, είναι κάτι μοναδικό όταν παίζεις για τη χώρα σου σε αυτό το επίπεδο. Σίγουρα υπάρχει πίεση γιατί θέλουμε να κάνουμε κάτι μεγάλο, αλλά πιστεύω πως έχουμε δουλέψει αρκετά, έχουμε ένα τρομερό κλίμα και μέσα από τη δουλειά μας έχουμε πίστη στους εαυτούς μας για να τα καταφέρουμε. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να περάσουμε. Είναι ιδιαίτερες αυτές οι διοργανώσεις, μπορεί για έναν πόντο να περάσεις ή να αποκλειστείς. Κάθε φάση μετράει και το μυαλό μας είναι στο πολύ σημαντικό ματς με την Ισπανία. Όλα τα ματς είναι σαν τελικοί, τα βλέπουμε σοβαρά, κάθε παιχνίδι, κάθε κατοχή, κάθε πόντους μετράει».

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });