Ο Θοδωρής Βλάχος στο Sportal: «Μας αρέσει αυτό το άγχος, που έχουμε δημιουργήσει μέσα από τις επιτυχίες»
i

© Intime

Ο Θοδωρής Βλάχος στο Sportal: «Μας αρέσει αυτό το άγχος, που έχουμε δημιουργήσει μέσα από τις επιτυχίες»

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:31 - 28.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:34 - 28.07.2024

Κάθε άλλο παρά αγχωμένος είναι ο Θοδωρής Βλάχος, όπως είπε στο Sportal, που θα καθοδηγήσει την Εθνική ομάδα πόλο ανδρών για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Με υψηλές προσδοκίες και όνειρα πηγαίνει στο Παρίσι η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών. Η «γαλανόλευκη» έχοντας ως προίκα το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο αλλά και τα δύο διαδοχικά βάθρα στα παγκόσμια του 2022 και το 2023 θα επιδιώξει και πάλι τη διάκριση.

Άλλωστε, μία ομάδα με τη δική της συνέπεια (θα αγωνιστεί για 17η φορά και 12 συνεχόμενη σε Ολυμπιακούς αγώνες) δεν μπορεί παρά να επιδιώκει το καλύτερο. Αυτό ομολόγησε μιλώντας στο Sportal ο Θοδωρής Βλάχος στο πλαίσιο της media day της ΚΟΕ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής σημείωσε ότι είναι και για εκείνον μία ιδιαίτερη διοργάνωση, ενώ παραδέχθηκε ότι η ομάδα του πάντα έχει στόχο το βάθρο.

«Είναι η τρίτη διοργάνωση Ολυμπιακών αγώνων, που θα βρίσκομαι στον πάγκο της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών. Είναι και για εμένα κάτι το ιδιαίτερο, αφού είναι πλέον πολύ πιο σοφός και έμπειρος για να διαχειριστώ κάποιες καταστάσεις. Περιμένω με αγωνία την ημέρα που θα μπούμε στον Ολυμπιακό χωριό και θα ξεκινήσει ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς. Είναι σημαντικό να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να ξεκινήσουμε δυναμικά από την πρώτη αγωνιστική του ομίλου, κάτι που θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια», είπε αρχικά ο Θοδωρής Βλάχος.

Για το αν υπάρχει άγχος για το γεγονός ότι η Εθνική ομάδα υπερασπίζεται στο Παρίσι ένα ασημένιο μετάλλιο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός παραδέχθηκε ότι αυτό το άγχος είναι κάτι που τους αρέσει, αφού είναι μία κατάσταση που έχει δημιουργήσει η ίδια η ομάδα μέσα από τις επιτυχίες της. «Τα τελευταία τρία - τέσσερα χρόνια είμαστε σε αυτήν την κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι μας αρέσει αυτού του είδους το άγχος, γιατί είναι κάτι που το έχει δημιουργήσει η ομάδα με τις επιτυχίες της και την πορεία της τελευταία χρόνια. Είναι μία κατάσταση την οποία έχουμε δημιουργήσει μόνοι μας, μας αρέσει και μας ταιριάζει. Ελπίζουμε σε κάθε αγώνα να εμφανιζόμαστε όλο και καλύτεροι και να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο».

Όσο για να το αν οι παίκτες «άδειασαν» μετά το ασημένιο του Τόκιο, ο Θοδωρής Βλάχος ήταν ξεκάθαρος. «Κάθε ομάδα έχει κίνητρο. Ακόμη κι όταν κατακτάς ένας ασημένιο μετάλλιο, στόχος είναι να επαναλάβεις αυτή την επιτυχία ή να πας ακόμη καλύτερα στις επόμενες διοργανώσεις. Η ομάδα είναι ένα κράμα έμπειρων και διψασμένων αθλητών. Είναι μία ποιοτική ομάδα που έχει αυτό που λένε «know how από τις μεγάλες διοργανώσεις και από καταστάσεις. Όπως είπα κι εγώ είμαι πιο σοφός στον πάγκο».

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });