O Τζος Γκριν στο Sportal: «Έχουμε δύσκολο όμιλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά η Αυστραλία μπορεί να φτάσει στο μετάλλιο!»

Τζος Γκριν

i

FIBA

O Τζος Γκριν στο Sportal: «Έχουμε δύσκολο όμιλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά η Αυστραλία μπορεί να φτάσει στο μετάλλιο!»

Χρήστος Τσάλτας 19:07 - 12.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:07 - 12.07.2024

Ο Τζος Γκριν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, με αφορμή τη μετακόμισή του στους Σάρλοτ Χόρνετς και το Sportal είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, αλλά και την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος της Εθνικής ομάδας.

Στο περιθώριο της μεγάλης ανταλλαγής που έστειλε τον Κλέι Τόμπσον στους Ντάλας Μάβερικς, υπήρξε ένας παίκτης που αποχώρησε από το Τέξας. Όχι όμως για την Bay Area και τους Ουόριορς, αλλά για τη Σάρλοτ και του Χόρνετς. Έπειτα από μια άκρως παραγωγική και επιτυχημένη σεζόν, ο Τζος Γκριν θα βρίσκεται στη «μηχανή» της ομάδας του Τσαρλς Λι, στην Βόρεια Καρολίνα, με σκοπό να την βοηθήσει να ξεφύγει από τα χαμηλά πατώματα της Ανατολής.

Το έργο αναμένεται να είναι άκρως απαιτητικό, αλλά η εμπειρία που κουβαλάει στο υψηλότερο επίπεδο με τους Μαβς αναμένεται να τον κάνει έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας της Σάρλοτ.

Ο ίδιος πάντως στην παρούσα φάση έχει εστιάσει στο 100% στις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της Αυστραλίας. Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι για φιλικά προετοιμασίας και αφού πήρε μια... ανάσα από το πρόγραμμα της ομάδας του Μπράιαν Γκούριαν, τέθηκε στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου.

Το Sportal ήταν το μοναδικό ελληνικό Μέσο που πήρε μέρος στο session, έχοντας την ευκαιρία να μιλήσει με τον χαρισματικό γκαρντ.

Φυσικά η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην στραφεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στην παρουσία του στην εθνική ομάδα της Αυστραλίας. Προσεχώς άλλωστε θα τεθεί αντιμέτωπος της Εθνικής στον ίδιο όμιλο, έτσι τον ρωτήσαμε για τον βαθμό δυσκολίας του ομίλου.

«Προφανώς είναι ένας δύσκολος όμιλος. Αλλά θεωρώ ότι όσον αφορά την προετοιμασία μας και τον τρόπο πυο δουλεύουμε θέλουμε να είμαστε σίγουροι για το πλάνο μας, το μπάσκετ που θα παίξουμε. Θεωρώ ότι έχουμε έναν διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τις άλλες ομάδες του τουρνουά. Η χημεία μας είναι σε τρομερά επίπεδα. Προφανώς ο όμιλος που έχουμε είναι δύσκολος, αλλά πραγματικά πιστεύω πως έχουμε την ομάδα για να πάει μακριά και να φτάσει σε ένα μετάλλιο», ήταν η απάντησή του στο Sportal επί του θέματος.

Με το πέρας του Ολυμπιακού τουρνουά ωστόσο θα γυρίσει και σελίδα, μετακομίζοντας στη Σάρλοτ και τους Χόρνετς. Εκεί θα έχει μια νέα πρόκληση να αντιμετωπίσει, για την οποία είναι απόλυτα έτοιμος.

Ποιο είναι το πλάνο του για αυτή την πρόκληση; Μα φυσικά οι νίκες. «Το να είσαι σε μια νεανική ομάδα έχει πολλά θετικά. Στο τέλος της ημέρας είναι μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Θα παίζουμε αθλητικά, θα τρέχουμε τη μπάλα στο τρανζίσιον. Οι ομάδες δεν αγαπούν όσους πραγματικά παίζουν πολύ γρήγορα. Είναι κάτι που μπορούμε να έχουμε.

Παίζοντας με νεότερους συμπαίκτες κάνει τα πράγματα πιο διασκεδαστικά, από πλευράς χημείας. Πραγματικά πιστεύω ότι η ομάδα αυτή μπορεί να γίνει ξεχωριστή. Ανυπομονώ να είμαι κομμάτι της και να κερδίσω. Απολαμβάνω το να κερδίζω. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί από την πλευρά μου για να τα καταφέρουμε», ήταν τα λόγια του.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });