Αναβλήθηκαν οι προπονήσεις του τριάθλου στον Σηκουάνα λόγω μόλυνσης του νερού
i

©intime

Αναβλήθηκαν οι προπονήσεις του τριάθλου στον Σηκουάνα λόγω μόλυνσης του νερού

Sportal newsroom 10:58 - 28.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:58 - 28.07.2024

Η μόλυνση των νερών στον Σηκουάνα έφεραν την αναβολή των προπονήσεων του τριάθλου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους διοργανωτές ωστόσο να είναι καθησυχαστικοί.

Τα πρώτα προβλήματα με τα νερά του Σηκουάνα έκαναν την εμφάνισή τους. Οι βροχοπτώσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου προκάλεσαν τη μόλυνση των νερών του Σηκουάνα, κάνοντας τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων να αναβάλλουν τις σημερινές προπονήσεις του τριάθλου.

Παρόλα αυτά οι Γάλλοι φαίνονται σίγουροι πως οι αγώνες θα γίνουν κανονικά την Τρίτη και την Τετάρτη. Το τρίαθλο είναι το πρώτο Ολυμπιακό άθλημα που θα γίνει στον περίφημο ποταμό του Παρισιού, πριν από την κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης τη δεύτερη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (28/7) οι διοργανωτές είχαν προειδοποιήσει πως η βροχή, ήταν πιθανό να προκαλέσει προβλήματα στην ποιότητα του νερού του ποταμού. Όμως δεν έχει ξεκάθαρο το επίπεδο των βακτηρίων E.Coli και εντερόκοκκου, τα οποία πρέπει να είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο.

Οι αθλητές του τριάθλου λόγω της αναβολής της προπόνησης στον Σηκουάνα, αποφάσισαν να προπονηθούν στην πισίνα και συγκεκριμένα στην πισίνα George Vallerey στα ανατολικά προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας. Εκεί που κολύμπησαν οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων του 1924.

«Τα αγωνίσματα τρεξίματος και ποδηλασίας» για την πρωινή προπόνηση της Κυριακής «θα πραγματοποιηθούν όπως είχε προγραμματιστεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });