Αθλήτρια της ξιφασκίας αγωνίστηκε ούσα επτά μηνών έγκυος
i

© IMAGO / USA TODAY Network

Αθλήτρια της ξιφασκίας αγωνίστηκε ούσα επτά μηνών έγκυος

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:01 - 30.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:03 - 30.07.2024

Η αθλήτρια της ξιφασκίας Νάντα Χαφέζ από την Αίγυπτο αποκάλυψε μέσω instagram ότι αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες ούσα έγκυος.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες αποκαλύπτουν δεκάδες ιστορίες αθλητών και αθλητριών που κατάφεραν να προκριθούν στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού παρά τις αντιξοότητες. Η Νάντα Χαφέζ, αθλήτρια της ξιφασκίας απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Όπως αποκάλυψε η 26χρονη αθλήτρια στο instagram, αγωνίστηκε στο Παρίσι στο αγώνισμα της σπάθης ούσα επτά μηνών έγκυος. Η πορεία της Χαφέζ στη γαλλική πρωτεύουσα ολοκληρώθηκε στη φάση των «16». Ωστόσο, η αγωνιστικότητά της και η συμμετοχής της σε προχωρημένη εγκυμοσύνης αποτελεί πηγής έμπνευσης.

«Αυτό που σας φαίνεται σαν δύο παίκτες στο βάθρο, στην πραγματικότητα ήμασταν τρεις! Ήμουν εγώ, η αντίπαλός μου και το μωράκι μου που ακόμα δεν έχει έρθει στον κόσμο μας! Το μωρό μου και εγώ αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες, τόσο σωματικές όσο και συναισθηματικές. Η εγκυμοσύνη από μόνη της είναι δύσκολη, αλλά το να προσπαθώ να ισορροπήσω τη ζωή και τον αθλητισμό ήταν εξαιρετικά απαιτητικό, αλλά άξιζε τον κόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων η αθλήτρια από την Αίγυπτο.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Η 26χρονη αθλήτρια της ξιφασκίας νίκησε την Αμερικανίδα Ελίζαμπεθ Ταρτακόφσκι με 15-13 πριν χάσει με 15-7 από τη Νοτιοκορεάτισσα Ζίον Χα-Γιουνγκ και ολοκληρώσει την πορεία της στο Παρίσι.

Φυσικά, η συμμετοχή της Χαφέζ στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στο πλανήτη σε τόσο προχωρημένη εγκυμοσύνη αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για την ίδια αλλά και την ομάδα της. Οι μεταβολές στο σώμα αλλά και οι ορμονολογικές αλλαγές λόγω της εγκυμοσύνης την οδήγησαν να προσαρμόσει το πρόγραμμα προπονήσεών της και να βρει τρόπους για να μην καταπονείται εκείνη αλλά και το έμβρυο. Η Χαφέζ είναι παντρεμένη από τον Μάρτιο του 2023 με τον καρδιοθωρακικό χειρουργό Ιμπραήμ Ιχάμπ.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });