Αυτά είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες
i

© FIBA

Αυτά είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ευτυχία Οικονομίδου 08:43 - 07.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:45 - 07.08.2024

Μετά και την ευρεία νίκη της Team USA κόντρα στη Βραζιλία (122-87) διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια των ημιτελικών των Ολυμπιακών Αγώνων με φόντο τον μεγάλο τελικό.

Οι ΗΠΑ ήταν η ομάδα που «έκλεισε» το καρέ των προημιτελικών της Τρίτης (06/08) παίρνοντας την άνετη πρόκριση στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ ρίχνοντας στο... καναβάτσο τη Βραζιλία με σκορ 122-87. Έτσι διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια των δύο ημιτελικών, που θα διεξαχθούν την Πέμπτη 8 Αυγούστου με τις τέσσερις ομάδες να βρίσκονται ένα μόλις βήμα πριν τον μεγάλο τελικό.

Πρώτη κατά σειρά ήταν η Πρωταθλήτρια Κόσμου Γερμανία, η ομάδα εκείνη που κατοχύρωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση νικώντας την Ελλάδα, που έδειχνε να έχει σφυγμό και να το παλεύει μέχρι τέλους. Εκεί θα συναντήσει την οικοδέσποινα Γαλλία, που πέρασε το εμπόδιο των Καναδών NBAers και τσέκαρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό ρίχνοντας εκτός βάθρου τους χάλκινους Παγκόσμιους Πρωταθλητές.

Το επόμενο «χρυσό» εισιτήριο θα κριθεί ανάμεσα στις δύο πιο ταλαντούχες ομάδες του τουρνουά, δηλαδή τη Σερβία και την Team USA. Η παρέα του Νίκολα Γιόκιτς τα βρήκε κόντρα απέναντι στην Αυστραλία, όμως πέτυχε μια ιστορική νίκη στην παράταση καταφέρνοντας κάτι που καμία άλλη ομάδα δεν είχε κάνει μέχρι στιγμής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Να γυρίσει το ματς από το -24, μία ανατροπή που όμοιά της δεν έχει συμβεί ξανά. Από την άλλη οι Αμερικάνοι επικράτησαν με ευκολία της Βραζιλίας.

Γύρισε από την... κόλαση και με υπογραφή Γιόκιτς έκλεισε θέση στα ημιτελικά η Σερβία

Γύρισε από την... κόλαση και με υπογραφή Γιόκιτς έκλεισε θέση στα ημιτελικά η Σερβία

Παρ' ότι βρέθηκε ακόμα και στο -24 στο πρώτο ημίχρονο, η Σερβία με ανατροπή διαρκείας και μεγάλα σουτ από Γιόκιτς, Μπογκντάνοβιτς και Ντόμπριτς ανέτρεψε το σκηνικό, έφτασε στη νίκη (95-90) στην παράταση και έκλεισε θέση για τα ημιτελικά και... περιμένει την Team USA.

Οι τέσσερις ομάδες θα αγωνιστούν την ίδια μέρα την Πέμπτη 8 Αυγούστου με την Team USA να επιζητά τη νίκη για να κάνει δικό της το πέμπτο της σερί χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα ζευγάρια:

Γαλλία - Γερμανία

ΗΠΑ - Σερβία

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });