Αυτές είναι οι τρεις σημαίες που είναι απαγορευμένες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού
i

© Sportsbible

Αυτές είναι οι τρεις σημαίες που είναι απαγορευμένες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Sportal newsroom 18:46 - 09.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:20 - 09.08.2024

Πάνω από 200 χώρες φιλοξενούνται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ωστόσο οι εκπρόσωποι τριών εξ αυτών δεν έχουν το δικαίωμα να δείξουν τη σημαία της πατρίδας τους.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου, αθλητές από 204 χώρες παρέλασαν από τον Σηκουάνα, με αφορμή την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Βέβαια, οι χώρες που εκπροσωπούνται στο Παρίσι είναι λίγες παραπάνω, ωστόσο ένας περιορισμός δεν επιτρέπει στους αθλητές τους να δείξουν τη σημαία τους.

Αναλυτικά, οι διοργανωτές απαγόρευσαν τη χρήση σημαιών στην φετινή Ολυμπιάδα και αυτές είναι των Ρωσία, Λευκορωσία και Ταϊβάν. Σε πρώτο χρόνο, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές απαγορεύεται να αγωνίζονται υπό τις δικές τους σημαίες, λόγω της εμπλοκής τους στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ορισμένοι αθλητές από τα συγκεκριμένα έθνη αγωνίζονται κανονικά, ωστόσο βρίσκονται εκεί ως εκπρόσωποι του εαυτού τους και όχι κάποιας χώρας. Αντί για τις σημαίες των χωρών τους, φέρουν ειδικές που γράφουν τη φράση «AIN», η οποία σημαίνει Athlètes Individuals Neutres, που μεταφράζεται σε Ανεξάρτητοι Αθλητές.

Όσον αφορά τη σημαία της Ταϊβάν, αυτό που ισχύει είναι πως στους Ολυμπιακούς Αγώνες επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο επίσημων χωρών, Μεμονωμένες περιοχές που επιδιώκουν ανεξαρτησία, όπως η χώρα των Βάσκων της Ισπανίας, το Θιβέτ ή το Κεμπέκ, απαγορεύονται κατηγορηματικά να έχουν εκπροσώπηση.

ΛεΜπρόν - Κάρι - Ντουράντ: Τα... γερόντια της Team USA τραγουδούν ακόμα

ΛεΜπρόν - Κάρι - Ντουράντ: Τα... γερόντια της Team USA τραγουδούν ακόμα

Μία τριάδα για... φίλημα. Οι συγκινητικοί ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στεφ Κάρι και Κέβιν Ντουράντ αποδεικνύουν περίτρανα πως η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο και τα δίνουν όλα στον τελευταίο(;) τους χορό με την Team USA στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οποιαδήποτε αναφορά στην Ταϊβάν, τη Ρωσία και τη Λευκορωσία θα αντιμετωπίζεται άμεσα από το προσωπικό ασφαλείας, το οποίο έχει ενημερωθεί για το ποιες σημαίες απαγορεύονται από τους Ολυμπιακούς χώρους αυτό το καλοκαίρι.

Τι συμβαίνει και πού πηγαίνουν οι αθλητές μετά την απονομή των Ολυμπιακών μεταλλίων

Η σπουδαιότερη στιγμή για έναν αθλητή είναι να βρεθεί στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Τι συμβαίνει, όμως και πού πηγαίνουν οι αθλητές αφού λάβουν το μετάλλιό τους;

Ο Εμμανουήλ Καραλής ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο που αποκαλύπτει όλες τις ενέργειες που κάνουν για τους μεταλλιούχους των Ολυμπιακών Aγώνων οι διοργανωτές. Μετά την απονομή, οι αθλητές μεταφέρονται με λεωφορείο στο κέντρο του Παρισιού, όπου έχει στηθεί ειδική εξέδρα προκειμένου οι μεταλλιούχοι να πανηγυρίσουν την επιτυχία τους με τον κόσμο.

Πριν από αυτό, όμως, οι αθλητές φωτογραφίζονται με το μετάλλιό τους, το οποίο παραλαμβάνουν σε ειδική θήκη. Οι αθλητές έχουν την ευκαιρία να πιούν εορταστική σαμπάνια (πολλή σαμπάνια), δίνουν συνέντευξη στο Ολυμπιακό κανάλι και στη συνέχεια γιορτάζουν την επιτυχία τους μαζί με τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί στην ειδική τοποθεσία κάτω από τον Πύργο του Άιφελ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });