Εμετοί και διάρροια: Τρεις Γερμανοί αθλητές αρρώστησαν μετά από κολύμπι στον Σηκουάνα

Εμετοί και διάρροια: Τρεις Γερμανοί αθλητές αρρώστησαν μετά από κολύμπι στον Σηκουάνα

Κώστας Τόπας 10:42 - 11.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:42 - 11.08.2024

Αρκετοί κολυμβητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανοιχτής θάλασσας χρειάστηκε να λάβουν θεραπεία καθώς αρρώστησαν έχοντας συμπτώματα ναυτία και διάρροια.

Η ποιότητα του νερού στον Σηκουάνα θα είναι προς συζήτηση μέχρι και το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων. Το Σάββατο, η Γερμανίδα κολυμβήτρια Λεόνι Αντόνια Μπεκ αποκάλυψε στα κοινωνικά της δίκτυα ότι είχε σοβαρά στομαχικά προβλήματα μετά την παράταξη στον αγώνα ανοιχτής θάλασσας των 10 χιλιομέτρων την περασμένη Πέμπτη.

«Έκανα εμετό εννέα φορές χθες και είχα διάρροια Η ποιότητα του Σηκουάνα είναι επικυρωμένη», έγραψε σε ένα σχόλιο σε μια φωτογραφία όπου φαίνεται να σηκώνει τον αντίχειρά της ειρωνικά. Σύμφωνα με τη Γερμανική Συνομοσπονδία Ολυμπιακών Αθλημάτων, συνολικά τρεις Γερμανοί κολυμβητές αρρώστησαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Το απίστευτο χρηματικό έπαθλο που κέρδισε η Ιμάν Κελίφ μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου

Το απίστευτο χρηματικό έπαθλο που κέρδισε η Ιμάν Κελίφ μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου

H 26χρονη Αλγερινή πυγμάχος Ιμάν Κελίφ κέρδισε μεγάλα χρηματικά έπαθλα μετά τη νίκη στον τελικό πυγμαχίας μεσαίων βαρών γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων

Έμετος και διάρροια

«Δύο Γερμανοί κολυμβητές ανοιχτής θάλασσας υποβλήθηκαν σε θεραπεία για ναυτία, έμετο και διάρροια. Από το πρωί του Σαββάτου, η κατάστασή τους έχει βελτιωθεί σημαντικά. Ένας άλλος κολυμβητής, με παρόμοια συμπτώματα, νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή από γιατρούς της γερμανικής ομάδας», ανέφερε η γερμανική εφημερίδα «Der Spiegel».

Σύμφωνα με τη Γερμανική Συνομοσπονδία Ολυμπιακών Αθλημάτων, η συμμετοχή σε αυτές τις διοργανώσεις κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας ήταν επίσης «εφικτός» ενόψει των αποτελεσμάτων των αναλύσεων που κοινοποίησαν οι διοργανωτές. Ωστόσο, πολλές ανησυχητικές μαρτυρίες έθεσαν ξανά το ζήτημα της ποιότητας του νερού του Σηκουάνα στο επίκεντρο της συζήτησης. Η βελγίδα τριαθλήτρια Γιόλιν Βερμέιλεν, εκμυστηρεύτηκε ότι εκτιμούσε ελάχιστα τη γεύση του νερού που είχε καταπιεί.

«Ήπια πολύ νερό, οπότε θα ξέρουμε αύριο αν είμαι άρρωστη ή όχι», είπε στο κανάλι VTM. «Δεν έχει γεύση Coca-Cola ή Sprite, προφανώς. Καθώς κολυμπούσα κάτω από τη γέφυρα, μύρισα και είδα πράγματα που δεν πρέπει να σκεφτείς πολύ. Ο Σηκουάνας ήταν βρώμικος εδώ και εκατό χρόνια, οπότε μην λέτε ότι η ασφάλεια των αθλητών είναι προτεραιότητα. Αντίθετα, άλλοι αθλητές ισχυρίστηκαν ότι βρήκαν καθαρό, ζεστό νερό χωρίς ιδιαίτερη γεύση», τόνισε χαρακτηριστικά.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });