Το πρώτο και τελευταίο «Εμπίντ vs Ουεμπανιάμα» είχε κυριαρχία, έμπνευση και... 70άρα! (vid)
i

© Imago

Το πρώτο και τελευταίο «Εμπίντ vs Ουεμπανιάμα» είχε κυριαρχία, έμπνευση και... 70άρα! (vid)

Ευτυχία Οικονομίδου 10:19 - 10.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:20 - 10.08.2024

Ο τελικός του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων ανάμεσα στη Γαλλία και την Team USA αναμένεται συναρπαστικός ειδικά από την στιγμή που θα παρακολουθήσουμε τη δεύτερη «μονομαχία» ανάμεσα στον Βίκτορ Ουεμπανιάμα και τον Τζοέλ Εμπίντ.

Το τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων επιφύλασσε έναν τελικό για... φίλημα. Η οικοδέσποινα Γαλλία θα υποδεχθεί το φαβορί της διοργάνωσης, την Team USA, στην «Accor Arena» το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 22:30 για να παλέψουν για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Μία παρέλαση αστέρων τόσο του NBA, όσο και της EuroLeague επιφυλάσσει, λοιπόν, το σημερινό βράδυ με τα βλέμματα να είναι στραμμένα και δικαίως στους δύο.... πύργους των αντίπαλων ομάδων. Τον Βίκτορ Ουεμπανιάμα για τη Γαλλία και τον Τζοέλ Εμπίντ για τις ΗΠΑ.

ΛεΜπρόν - Κάρι - Ντουράντ: Τα... γερόντια της Team USA τραγουδούν ακόμα

ΛεΜπρόν - Κάρι - Ντουράντ: Τα... γερόντια της Team USA τραγουδούν ακόμα

Μία τριάδα για... φίλημα. Οι συγκινητικοί ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στεφ Κάρι και Κέβιν Ντουράντ αποδεικνύουν περίτρανα πως η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο και τα δίνουν όλα στον τελευταίο(;) τους χορό με την Team USA στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι δυο τους έχουν πολλά κοινά, αλλά και σημαντικές διαφορές. Αρχικά, τόσο ο «Ουέμπι» όσο και ο σέντερ των Φιλαδέλφεια Σίξερς εκπροσωπούν για πρώτη φορά τις εθνικές τους ομάδες φιλοδοξώντας να κατακτήσουν την κορυφή. Ο νεαρός σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς έχει κληθεί για πρώτη φορά στην ομάδα του Βενσάν Κολέ και μέχρι στιγμής τον έχει βγάλει ασπροπρόσωπο αποτελώντας τον πρώτο σκόρερ των «τρικολόρ» με μέσο όρο double double 13.8 πόντων και 10.2 ριμπάουντ.

Από την άλλη βρίσκεται ο... παρεξηγημένος Τζοέλ Εμπίντ από το Καμερούν, που όλοι περίμεναν να εκπροσωπήσει κι εκείνος την εθνική Γαλλίας, όμως ο ύψους 2 μέτρων και 13 εκατοστών σέντερ επέλεξε την Team USA πρωταγωνιστώντας μάλιστα, ειδικά στο παιχνίδι του ημιτελικού απέναντι στη Σερβία, όπου σκόραρε 19 πόντους με 2/3 τρίποντα.

Γύρισε από το -17 με διαστημικό Κάρι και καταλυτικό Εμπίντ η Team USA και πάει για το χρυσό

Γύρισε από το -17 με διαστημικό Κάρι και καταλυτικό Εμπίντ η Team USA και πάει για το χρυσό

Αδιανόητη ματσάρα στο Παρίσι, με την Σερβία να παρουσιάζει καταπληκτικό πρόσωπο, την Team USA να κάνει ανατροπή διαρκείας στο τέταρτο δεκάλεπτο, με Εμπίντ και Τζέιμς μπροστάρηδες και με τον Κάρι να βάζει μεγάλα σουτ έφτασε στην ολική ανατροπή (95-91), τη νίκη και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Βίκτορ Ουεμπανιάμα και Τζοέλ Εμπίντ θα αναμετρηθούν για δεύτερη φορά στην καριέρα τους, αφού εξαιτίας απουσιών είτε του ενός είτε του άλλου έχουν καταφέρει να συναντηθούν μονάχα μία φορά. Στις 23 Ιανουαρίου του 2024.

Τι συνέβη σ' εκείνο το ματς;

Σε αυτό το παιχνίδι ένα μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά. Γράφτηκε ιστορία και είδαμε μία από τις πιο συναρπαστικές μονομαχίες στο σύγχρονο NBA. Ο Τζοέλ Εμπίντ βρέθηκε αδιαμφισβήτητα στην καλύτερη μέχρι τώρα βραδιά του πραγματοποιώντας ένα πραγματικά αδιανόητο παιχνίδι.

Ο Καμερουνέζος σταρ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με ρεκόρ καριέρας 70 πόντων (!), ενώ μάζεψε και 18 ριμπάουντ (ναι, έκανε και double double) και μοίρασε και 5 ασίστ. Με αυτόν τον τρόπο ο Εμπίντ όχι μόνο χάρισε τη νίκη στους Φιλαδέλφεια Σίξερς με 133-123 απέναντι στους Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά απέδειξε στον νεοφερμένο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, Βίκτορ Ουεμπανιάμα, το ποιος είναι ο πραγματικός... εξωγήινος.

Με αυτή του την επική εμφάνιση ο σέντερ των Σίξερς έγινε μόλις ο ένατος παίκτης στην ιστορία του NBA, που σκοράρει 70 πόντους και πάνω σε ένα μοναδικό παιχνίδι, ενώ αυτό το πέτυχε ανήμερα της 18ης επετείου του ρεκόρ καριέρας του Κόμπι Μπράιαντ, όταν σκόραρε 81 πόντους. Μιλήστε μας για ιστορική βραδιά...

Βέβαια, με την σειρά του και ο Ουεμπανιάμα έκανε πολύ καλό παιχνίδι με 33 πόντους και 7 ριμπάουντ, χωρίς όμως να μπορέσει να αγγίξει το ξεχωριστό εγχείρημα του Τζοέλ Εμπίντ. Ωστόσο, ο Γάλλος σέντερ δεν έλειψε τότε να τοποθετηθεί για εκείνη την εμφάνιση χαρακτηρίζοντάς τη «εμπνευσμένη».

Τώρα οι δύο ψηλοί που κυριαρχούν στο NBA θα βρεθούν για δεύτερη φορά αντιμέτωποι μπροστά σε έναν τεράστιο στόχο, το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Θα παρακολουθήσουμε ξανά μία τόσο ιστορική μονομαχία; Ποιος από τους δύο θα υπερισχύσει; Ίδωμεν...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });