Επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Παρίσι (gallery)
i

© Intime

Επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Παρίσι (gallery)

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:07 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:07 - 12.08.2024

Το τελευταίο κομμάτι της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού επέστρεψε στην Ελλάδα.

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα επέστρεψε στην Ελλάδα η Ολυμπιακή ομάδα. Οι αθλητές των Εθνικών ομάδων πόλο, του στίβου, της πάλης αλλά και άλλοι που είχαν μέχρι την τελετή λήξης στο Παρίσι επέστρεψαν με πτήση της Aegean.

Η υποδοχή των αθλητών ήταν διακριτική, όπως είχε σημειώσει ο Γιάννης Βρούτσης. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού τόνισε μέσω στάτους στο facebook ότι οι πυρκαγιές στην Αττική δεν επιτρέπουν φιέστες.

«Οι Ολυμπιονίκες μας και όλα τα μέλη της Εθνικής μας αποστολής, που σε λίγο φτάνουν στην Αθήνα από το Παρίσι, άξιζαν μιας διαφορετικής υποδοχής, αλλά οι κρίσιμες ώρες με τις πυρκαγιές φυσικά δεν το επιτρέπουν.

Τους ευχαριστούμε θερμά για τη χαρά την υπερηφάνεια και την αισιοδοξία που μας πρόσφεραν με τις επιτυχίες τους.

Τους τιμούμε όλες και όλους, είμαστε δίπλα τους, ωστόσο, η σκέψη και το μέλημά μας τώρα είναι στα μέτωπα της φωτιάς, σε όλους όσοι τούτη την ώρα παλεύουν με την πύρινη λαίλαπα.

Η μεγάλη πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική κρατά σε επιφυλακή όλο τον κρατικό μηχανισμό και όλους μας .

Το Υπ. Αθλητισμού μαζί με την Περιφέρεια Αττικής έχει ανοίξει τις πόρτες του ΟΑΚΑ και υποδεχόμαστε δοκιμαζόμενους πυρόπληκτους συμπολίτες μας», ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Οκτώ μετάλλια για την Ελλάδα στο Παρίσι

Οκτώ μετάλλια κατέκτησαν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η ελληνική αποστολή ισοφάρισε την επίδοση της Ατλάντα (τότε η ελληνική αποστολή είχε πανηγυρίσει τέσσερα χρυσά μετάλλια) ενώ είχε διπλάσια συγκομιδή από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο όπου οι Έλληνες αθλητές είχαν κατακτήσει τέσσερα μετάλλια.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το μοναδικό χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στο Παρίσι. Ο Απόστολος Χρήστου στην κολύμβηση ήταν ο μοναδικός ασημένιος Ολυμπιονίκης.

Τα μετάλλια της Ελλάδας το Παρίσι

Χρυσά

Μίλτος Τεντόγλου - μήκος (στίβος)

Ασημένια

Απόστολος Χρήστου - 200 μέτρα ύπτιο (κολύμβηση)

Χάλκινα

Θοδωρής Τσελίδης - -90 κιλά (τζούντο)

Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Πέτρος Γκαϊδατζής - διπλό σκιφ ελαφρών βαρών (κωπηλασία)

Ζωή Φίτσιου, Μιλένα Κοντού - διπλό σκιφ ελαφρών βαρών (κωπηλασία)

Λευτέρης Πετρούνιας - κρίκοι (γυμναστική)

Εμμανουήλ Καραλής - άλμα επί κοντώ (στίβος)

Νταουρέν Κουρουγκλίεβ - 86 κιλά ελευθέρας (πάλη)

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });