Επικράτησε άνετα η Γερμανία με την Σάτου σε μεγάλα... κέφια κόντρα στην Ιαπωνία
i

© FIBA

Επικράτησε άνετα η Γερμανία με την Σάτου σε μεγάλα... κέφια κόντρα στην Ιαπωνία

Ευτυχία Οικονομίδου 17:22 - 01.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:22 - 01.08.2024

Η Γερμανία επικράτησε με 75-64 απέναντι στην Ιαπωνία, που έδειξε αντίδραση χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει πολλά. Κορυφαία ήταν η Σάτου Σαμπάλι που κέρδισε μία θέση στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Γερμανία νίκησε την Ιαπωνία με 75-64 στην δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Ολυμπιακού τουρνουά και είδε την Σάτου Σαμπάλι σε φοβερή μέρα.

Μπορεί οι Γερμανίδες στο ξεκίνημα του αγώνα να βρέθηκε πίσω στο σκορ, ωστόσο γρήγορα βρήκαν τις απαντήσεις που χρειάζονταν χτίζοντας σιγά σιγά την διαφορά. Η Ιαπωνία δεν το έβαζε κάτω κι έδειχνε πως είχε σφυγμό φτάνοντας στην ισοφάριση (44-44) μόλις οι δύο ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια. Η Γερμανία έδειξε χαρακτήρα, έτρεξε το δικό της σερί και πέρασε σταθερά μπροστά, όσο κι αν οι αντίπαλες προσπαθούσαν μέχρι και την τελευταία στιγμή να δείξουν ανταγωνιστικές.

Τα σενάρια του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ: Οι τέσσερις εξασφαλισμένοι και οι «μάχες» πρόκρισης

Τα σενάρια του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ: Οι τέσσερις εξασφαλισμένοι και οι «μάχες» πρόκρισης

Στις 2 Αυγούστου, μέρα Παρασκευή, η Εθνική ομάδα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της (κόντρα στη Αυστραλία) με την ελπίδα να προκριθεί ως δεύτερη ή ως καλύτερη τρίτη στην «φάση των 8» του Ολυμπιακού Τουρνουά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κι άλλες θέσεις που... παίζονται, εκτός από αυτές του Καναδά, των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, που έχουν ήδη προκριθεί.

Για τις νικήτριες ξεχώρισε με διαφορά η Σάτου Σαμπάλι που συγκέντρωσε μέσο όρο 33 πόντων (με 8/11 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 8/8 βολές), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλεψίματος. Με αυτόν τον τρόπο η 26χρονη φόργουορντ των Ντάλας Ουίνγκς πήρε μία θέση στο Top 10 των καλύτερων εμφανίσεων σε επίπεδο σκοραρίσματος στην ιστορία της διοργάνωσης, φτάνοντας στην 8η θέση για να πιάσει και το ρεκόρ της Εβίνας Μάλτση, η οποία είχε πετύχει επίσης 33 πόντους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και μάλιστα κόντρα στην ίδια αντίπαλο, την Ιαπωνία.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });