Ξεκίνημα με ήττα για την Εθνική μπάσκετ - Τελικός για Πετρούνια: Τι έγινε την πρώτη ημέρα των Αγώνων

Ξεκίνημα με ήττα για την Εθνική μπάσκετ - Τελικός για Πετρούνια: Τι έγινε την πρώτη ημέρα των Αγώνων

Πηνελόπη Παπαδήμου 00:16 - 28.07.2024 / Ανανεώθηκε: 00:16 - 28.07.2024

Με την ήττα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ από τον Καναδά ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων για τα ελληνικά χρώματα. Διαβάστε στο Sportal όσα έκαναν οι Έλληνες αθλητές.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών έφτασε κοντά σε μία μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε 86-79 από τον Καναδά για τον πρώτο όμιλο, παρά τους 34 πόντους του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η Εθνική ανδρών θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στον δεύτερο αγώνα της στον όμιλο.

Την καλύτερη αρχή για τις ελληνικές συμμετοχές στο Παρίσι έκανε ο Στέφανος Ντούσκος. Ο Έλληνας αθλητής κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην πρώτη προκριματική σειρά του σκιφ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο Στέφανος Ντούσκος ξεχώρισε μαζί με τον Τόμας Μάκιντος από το ξεκίνημα της προκριματικής κούρσας. Οι δύο αθλητές είχαν μεγάλη απόσταση από τον τρίτο και πήραν την πρόκριση χωρίς πρόβλημα. Στον προημιτελικό του σκιφ προκρίθηκε και ο Αμπεχαλέκ Ελμπάνα, που κατέλαβε την τρίτη θέση. Ο προημιτελικός του σκιφ με τη συμμετοχή του Στέφανου Ντούσκου είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη 30 Ιουλίου.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε στον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο Έλληνας αθλητής έλαβε 14,800 βαθμούς στον προκριματικό, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου και θα αγωνιστεί για ένα ακόμη μετάλλιο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο πρόγραμμά του και είχε μία κακή έξοδο που του στοίχισε βαθμούς. Ο Πετρούνιας προκρίθηκε στον τελικό με την έκτη καλύτερη βαθμολογία.

Ο τελικός των κρίκων με τη συμμετοχή του Λευτέρη Πετρούνια θα γίνει την Κυριακή 4 Αυγούστου στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Εκτός ημιτελικών στα 100 μέτρα πεταλούδα έμειναν η Άννα Ντουντουνάκη και η Γεωργία Δαμασιώτη. Η 21χρονη αθλήτρια του Ωκεανού κατέλαβε την έβδομη θέση στη δεύτερη προκριματική σειρά με χρόνο 58.72 δευτερόλεπτα. Η κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού, μέλος της της Team Future της bwin, κατέλαβε την έβδομη θέση στην τρίτη προκριματική σειρά με χρόνο 58.14 δευτερόλεπτα.

Η ελληνική ομάδα 4Χ100 ελεύθερο ανδρών έμεινε εκτός τελικού στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η τετράδα αποτελούμενη από τους Στέργιο Μπίλα, Ανδρέα Βαζαίο, Οδυσσέα Μελαδίνη και Παναγιώτη Μπολάνο κολύμπησε στη δεύτερη ημιτελική σειρά και κατέλαβε την όγδοη θέση. Η ελληνική ομάδα τερμάτισε σε 3:17.47 και κατέλαβε τη 16η θέση στο σύνολο.

Πολύ άσχημα εξελίχθηκε ο προκριματικός των 10 μέτρων αεροβόλο πιστόλι για την Άννα Κορακάκη. Η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Ρίο, που ήταν εκ των φαβορί για ένα μετάλλιο, δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον προκριματικό των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια να μην βρίσκει το χέρι της. Η Κορακάκη σημείωσε 90-93-94 στα πρώτα τρία σετ βολών. Η αθλήτρια από τη Δράμα έκανε μόλις τρεις προσπάθειες στο τέταρτο σετ βολών και στη συνέχεια εγκατέλειψε τον αγώνα. Η Χριστίνα Μόσχη, που συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες, κατετάγη στην 29η θέση.

Βαριά ήττα υπέστη η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών στην πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου «λύγισε» με 15-6 από τις ΗΠΑ στον πρώτο της αγώνα στο Παρίσι για τον δεύτερο όμιλο.

Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Το έργο τους, βέβαια, ήταν εξαιρετικά δύσκολο αφού είχαν να αντιμετωπίσουν μία ομάδα που έχει κατακτήσει τρία διαδοχικά (2012, 2016, 2021) χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς αγώνες και είναι κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });