Η Γαλλία φιλοδοξεί να πετύχει κάτι που στο παρελθόν έχει καταφέρει μόνο η Team USA
i

© FIBA

Η Γαλλία φιλοδοξεί να πετύχει κάτι που στο παρελθόν έχει καταφέρει μόνο η Team USA

Ευτυχία Οικονομίδου 09:38 - 07.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:38 - 07.08.2024

Η οικοδέσποινα Γαλλία εξασφάλισε την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά και στοχεύει σε κάτι που μόνο η Team USA των Μάικλ Τζόρνταν, Τσαρλς Μπάρκλεϊ και Πάτρικ Γιούιν έχει πετύχει.

Κανείς δεν αμφισβητεί το ταλέντο της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, η οποία έχει συγκεντρώσει παίκτες τόσο από το NBA, όσο και από τη EuroLeague φτιάχνοντας μία πετυχημένη... συνταγή που φιλοδοξεί να κατακτήσει μία θέση στο βάθρο του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ.

Οι «τρικολόρ» κατάφεραν να πετάξουν εκτός ημιτελικών τον πανίσχυρο Καναδά, που είχε αναδειχθεί χάλκινος πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μανίλα το 2023, και πλέον βρίσκονται ένα μόνο βήμα από τον μεγάλο τελικό. Αν ξεπεράσουν το εμπόδιο της χρυσής Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Γερμανίας θα συναντήσουν μία εκ των Team USA ή Σερβίας στο τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά.

Η Γαλλία με εντυπωσιακούς Γιαμπουσέλε-Κορντινιέ και καθοριστικό Φουρνιέ πέρασε τον Καναδά και είναι στα ημιτελικά

Η Γαλλία με εντυπωσιακούς Γιαμπουσέλε-Κορντινιέ και καθοριστικό Φουρνιέ πέρασε τον Καναδά και είναι στα ημιτελικά

Η Γαλλία επικράτησε (82-73) του Καναδά και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία – Εντυπωσιακοί Γιαμπουσέλε, Κορντινιέ και Φουρνιέ, ενώ μεγάλη εμφάνιση μετά το πρώτο 10λεπτο έκανε ο Σάι-Γκίλτζιους Αλεξάντερ για τους Καναδούς

Ωστόσο, τα «πάντσερ» του Γκόρντον Χέρμπερτ είναι η μοναδική ομάδα που έχει βάλει δύσκολα προς το παρόν στη Γαλλία, καθώς είναι η μοναδική ήττα που μετρά στη διοργάνωση και συγκεκριμένα στη φάση των ομίλων. Τότε, ο Φραντζ Βάγκνερ και ο Ντένις Σρέντερ έβαλαν δύσκολα στον Βίκτορ Ουεμπανιάμα και την παρέα του στοχεύοντας στην άμυνα και καταφέρνοντας έτσι να τους νικήσουν με σχετική ευκολία.

Θέλουμε δεν θέλουμε με 6/22 τρίποντα δεν πας ημιτελικό!

Θέλουμε δεν θέλουμε με 6/22 τρίποντα δεν πας ημιτελικό!

Ο Κώστας Σωτηρίου υποκλίνεται στην προσπάθεια της Εθνικής Μπάσκετ, η οποία «διάβασε» άριστα τον προημιτελικό με την Γερμανία, αλλά χωρίς μεγάλα σουτ στην τέταρτη περίοδο ήταν αδύνατον να αποκλείσει τους παγκόσμιους πρωταθλητές!

Έκτοτε, η Γαλλία υπερίσχυσε του Καναδά και θα βρει ξανά μπροστά της τη Γερμανία ελπίζοντας πως το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό αυτή τη φορά. Η ομάδα του Βενσάν Κολέ στοχεύει στο ακατόρθωτο. Φιλοδοξεί να γίνει η μοναδική ομάδα μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες που κατακτά χρυσό μετάλλιο ως οικοδέσποινα χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα παλέψει με κάθε τρόπο γι' αυτό.

Η Team USA είναι η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο και μάλιστα δύο φορές. Η πρώτη ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984 με ένα νεοσύστατο και σχετικά άπειρο ρόστερ του οποίου μέρος ήταν και ο 21χρονος τότε Μάικλ Τζόρνταν, αλλά και ο συνομήλικός του, Πάτρικ Γιούινγκ, με τους Αμερικάνους να κάνουν δικό τους το χρυσό ξεπερνώντας το εμπόδιο της Ισπανίας.

Αξεπέραστος Ντουράντ: Έγινε ο πρώτος σκόρερ των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε άνδρες και γυναίκες

Αξεπέραστος Ντουράντ: Έγινε ο πρώτος σκόρερ των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε άνδρες και γυναίκες

Ο Κέβιν Ντουράντ κάνει αδιαμφισβήτητα καταπληκτικό τουρνουά και μετά τη νίκη της Team USA κόντρα στη Βραζιλία έγινε ο πρώτος σκόρερ των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε άνδρες και γυναίκες.

Δώδεκα χρόνια αργότερα, στο Ολυμπιακό τουρνουά της Ατλάντα, τέσσερα χρόνια μετά την σύσταση της γνωστής «Dream Team», πέντε συμπαίκτες από την αυθεντική ομάδα του 1992 οδήγησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες στο δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο με τους Τσαρλς Μπάρκλεϊ, Σκότι Πίπεν και Καρλ Μαλόουν να πρωταγωνιστούν. Έτσι η Team USA πήρε τη νίκη στον τελικό απέναντι στην Γιουγκοσλαβία (95-69) και ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου ως οικοδέσποινα χώρα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });