Η Νέα Ζηλανδία κατήγγειλε τον Καναδά ότι πέταξε drone στην προπόνηση της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου

Η Νέα Ζηλανδία κατήγγειλε τον Καναδά ότι πέταξε drone στην προπόνηση της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου

Δημήτρης Χούπης 12:34 - 24.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:35 - 24.07.2024

Ένα μέλος από τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Καναδά πέταξε ένα drone πάνω από την προπόνηση της Νέας Ζηλανδίας, με την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας να ειδοποιεί τις Αρχές και την αντίστοιχη του Καναδά να απολογείται.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν... ανεπίσημα σήμερα (24/7) με μερικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο να κάνει ποδαρικό στη μεγάλη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ωστόσο τη Δευτέρα (22/7) υπήρξε το πρώτο... παρατράγουδο. Συγκεκριμένα, η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της προπόνησης της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου ένα αγνώστου ταυτότητας drone πέταξε από πάνω τους.

Αυτή είναι η αθλήτρια που βρέθηκε θετική και αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Θα λάμψει η αλήθεια»

Αυτή είναι η αθλήτρια που βρέθηκε θετική και αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Θα λάμψει η αλήθεια»

Η 23χρονη βαδίστρια Κυριακή Φιλτισάκου είναι η αθλήτρια που δεν ταξιδεύει στο Παρίσι και αποφάσισε να μιλήσει και να... αποκαλυφθεί από μόνη της.

Όπως αποδείχθηκε το drone άνηκε σε ένα μέλος της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας του Καναδά, με την Ολυμπιακή Επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας να δηλώνει σοκαρισμένη και απογοητευμένη από το συμβάν. Μάλιστα αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Μετά το περιστατικό η Ολυμπιακή Επιτροπή του Καναδά απολογήθηκε, ενώ τόνισε ότι κανένα μέλος της δεν συνελήφθη από τις γαλλικές Αρχές.

«Η Ολυμπιακή Επιτροπή του Καναδά δηλώνει σοκαρισμένη και απογοητευμένη για το περιστατικό. Απολογούμαστε στην ομάδα ποδοσφαίρου της Νέας Ζηλανδίας και σε όλες τις παίκτριες της ομάδας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Καναδά.

Από τη μεριά της η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας από την Ωκεανία έβγαλε μια ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι: «Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας κατέθεσε επισήμως το περιστατικό στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και ζήτησε από τον Καναδά την πλήρη επανεξέταση του περιστατικού.

Η ομάδα του Καναδά απολογήθηκε και ερευνά τις λεπτομέρειες γύρω από το συμβάν. Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας και η ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας περιμένει να προασπιστεί η ακεραιότητα και η δικαιοσύνη των Ολυμπιακών Αγώνων και είναι βαθιά σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι από το περιστατικό».

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });