«Πόσοι ήρθατε εδώ μετά την απογοήτευση στο Παρίσι;»: Εκτοξεύθηκαν τα views στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα

i

© Intime

«Πόσοι ήρθατε εδώ μετά την απογοήτευση στο Παρίσι;»: Εκτοξεύθηκαν τα views στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:49 - 29.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:49 - 29.07.2024

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι άρχισαν... με το αριστερό, αφού η τελετή έναρξής τους δέχθηκε έντονη κριτική. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι ανέτρεξαν στο παρελθόν, παρακολουθώντας ξανά αυτές της Αθήνας και του Πεκίνου.

Στο Παρίσι φιλοξενούνται εδώ και λίγα 24ωρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες, εκεί όπου την Παρασκευή (26/7) διεξήχθη η τελετή έναρξης. Μία τελετή έναρξης που δίχασε τον κόσμο και που δέχθηκε έντονη κριτική, για το γεγονός πως τα δρώμενα αποτέλεσαν απλά ένα σόου αντί να παρουσιάσουν την ιστορία της Γαλλίας.

Το Twitter πήρε... φωτιά με σχόλια τα οποία αφορούσαν τον Μυστικό Δείπνο, τις drag queens, την Άια Νακαμουρά και εν γένει οτιδήποτε άλλο πέραν της Σελίν Ντιόν. Αρκετοί, λοιπόν, μετά την τελετή έναρξης στο Παρίσι ένιωσαν την ανάγκη να κάνουν αναδρομή στο παρελθόν.

Οι πιο.... οικονομικοί Ολυμπιακοί Αγώνες της τελευταίας 20ετίας αυτοί του Παρισιού - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;

Οι πιο.... οικονομικοί Ολυμπιακοί Αγώνες της τελευταίας 20ετίας αυτοί του Παρισιού - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν ένα... ακριβό χόμπι και η εταιρεία «World Visualized» γνωστοποίησε τη λίστα με τις πιο δαπανηρές διοργανώσεις των τελευταίων ετών. Αυτή στο Παρίσι αποτελεί την πιο φθηνή της τελευταίας 20ετίας, με την Ελλάδα από την άλλη να βρίσκεται αρκετά ψηλά στην κατάταξη.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες το βίντεο «Athens 2004 Opening Ceremony» στο Youtube προσέλκυσε πλήθος κόσμου και τα σχόλια γέμισαν με φράση τύπου «Πόσοι ήρθατε εδώ μετά την απογοήτευση στο Παρίσι;».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως τα ξημερώματα της Δευτέρας (29/7) η τελετή είχε 4,3 εκατ. προβολές και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας αυτές έφτασαν τα 4,4. Το ίδιο βέβαια συνέβη και με την αντίστοιχη εκδήλωση στο Πεκίνο, η οποία μαζί με τις Αθήνας αποτελούν τις κορυφαίες κατά κοινή ομολογία.

«Καμία χώρα δεν θέλει να πάθει ότι έπαθε η Ελλάδα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν μία διοργάνωση την οποία πολλές χώρες είναι πρόθυμες να φιλοξενήσουν. Βέβαια, αυτό που πρέπει να βρεθεί πάντα είναι η φόρμουλα ούτως ώστε αυτές να μη βγουν ζημιωμένες από την Ολυμπιάδα, αλλά αντίθετα να έχουν βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο κέρδος.

Σε αυτή την κατηγορία δεν ανήκει επ' ουδενί η Ελλάδα, η οποία παρά τη λάμψη και την άψογη φιλοξενία της Ολυμπιάδας, δεν μπόρεσε ποτέ να αποκομίσει οφέλη από εκείνη. Πολλά είναι τα ακίνητα που έχουν πάρει εικόνα εγκατάλειψης, ενώ μέχρι και σήμερα η χώρα αποπληρώνει χρέη που δημιουργήθηκαν - και - από την διοργάνωση «Αθήνα 2004».

Σε αυτό στάθηκε και η ιστοσελίδα «National», σε αφιέρωμα που έκανε για την οικονομία της Γαλλίας και το κατά πόσο εκείνη θα μπορέσει να διαχειριστεί τα κονδύλια για το «Παρίσι 2024». Το Μέσο έφερε ως αρνητικό παράδειγμα τη χώρα μας και αναφέρθηκε στις οφειλές που έχει αποκομίσει, εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Το πιο σημαντικό καθήκον όλων των χωρών που φιλοξενούν τη διοργάνωση είναι η διαχείριση των οικονομικών. Η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων μπορεί να φτάσει τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια κόστος. Καμία διοργανώτρια πόλη δεν θα ήθελε να πληρώσει έναν πολύ μεγάλο λογαριασμό και να επαναλάβει μια οικονομική καταστροφή όπως αυτή που υπέστη η Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το εκτιμώμενο κόστος των 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πληρώθηκαν για τη διοργάνωση της Αθήνας δεν καλύφθηκε ποτέ και συνέβαλε στην ελληνική κρίση χρέους που επιβαρύνει τη χώρα για χρόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });